Mae, precizări despre situația românilor aflați în Noua Caledonie

de | 25.05.2024 17:35 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis astăzi, 25 mai, informații cu privire la situația românilor aflați în Noua Caledonie, unde este declarată stare de urgență.

Este vorba despre șase români care au solicitat sprijin de evacuare. Din fericire, ei au părăsit Noua Caledonie înainte să se întâmple vreo tragedie, cu diferite curse aeriene.

În urma demersurilor complexe derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autorităţile franceze și australiene, toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie”, a transmis MAE.

Potrivit news.ro, unul dintre români a fost evacuat miercuri, 22 mai, cu un zbor organizat de autoritățile franceze, în colaborare cu cele australiene și cele din Noua Zeelandă, cu destinația Australia.

Ceilalți cinci au părăsit teritoriul francez astăzi, 25 mai. Dintre aceștia, doi au fost evacuaţi către Australia cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Australiene, iar ceilalţi trei au fost îmbarcaţi pe un zbor civil organizat de autorităţile franceze.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Aspirator vândut la nivel mondial, produs de o fabrică din Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Externe

Ultimele articole