anchetaonline.ro

Final de Campanie 2023 fără penalități! Mai puține cereri de plată depuse pentru o suprafață agricolă mai mare!

de | 06.06.2023 11:38 | Știri, Economic, Național, Rural

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 01 martie – 31 mai 2023, au fost depuse un număr de 755.810 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,95 milioane hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 34.000 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 22.000 ha, fermierii confirmând și în acest an că sunt conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.

”Le mulțumesc tuturor colegilor mei care s-au mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, și care au înțeles că munca în echipă, devotamentul și implicarea reprezintă pașii spre succes! Transmit aprecierile mele fermierilor români care au fost alături de noi în această campanie deloc ușoară, o campanie care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023 – 2027.” a declarat Adrian Pintea, director general APIA, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook.

În conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor de plată continuă până la data de 09 iunie 2023 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Foto descriptiv. Sursă foto: zf.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pachet nou de ajutoare pentru români, începând cu 1 iulie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APIA