Finanțări prin fonduri europene. Ministrul Muncii: Statul român trebuie să se implice în resuscitarea meșteșugurilor

de | 09.04.2024 10:33 | Național, Administrație, Politic

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, a vizitat compania Tapel, o societate de familie din Sibiu, 100% românească, unica din țară care mai produce piele și articole din piele. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a precizat că meșeteșugurile și producătorii români trebuie susținuți în mod concret, cu finanțări pentru atragerea și formarea forței de muncă, dar și pentru a le asigura prezența la târgurile interjaționale.

Produsele obținute în fabrica din Sibiu sunt în special articole din piele, iar materia primă este prelucrată de firme cu tradiție în tăbăcirea pieilor și accesorii metalice inoxidabile.

Datorită calității și varietății produselor, peste 60% din producție pleacă la export, iar în România produsele lor se comercializează online și în câteva magazine de vânătoare, arată cei9 de la MInisterul Muncii în informarea publicată.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

”Am fost impresionată de calitatea și frumusețea produselor pe care le-am găsit în fabrica din Sibiu, unde lucrează doar 20 de oameni. Acest loc reconfirmă faptul că priceperea românilor rămâne un atu care ne poate pune oricând în topul clasamentelor internaționale, dar pe care, din păcate, nu îl sprijinim suficient și pe care nu știm să îl valorificăm în interesul nostru. Statul român trebuie să se implice mai mult, atât în sprijinirea producătorilor mici, dar autentici, cumpărându-le produsele sau asigurându-le prezența la târgurile internaționale, cât și în resuscitarea meșteșugurilor, prin susținerea adecvată a celor care încă le practică cu succes. Am cerut colegilor din Ministerul Muncii să gândească proiecte și să identifice finanțări prin fonduri europene, prin care să dezvoltăm acest sector al meseriilor și meșteșugurilor”, a declarat ministrul Simona Bucura – Oprescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Muncii, lămuriri pentru pensionari: ”Pentru muncă și contribuții egale pensiile vor fi egale”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole