anchetaonline.ro

O firmă din Prahova construieşte jumătate din noile săli de sport din Piteşti

de | 16.06.2022 20:00 | Economic, Administrație, Pitești

Colen Impex rupe în licitaţiile CNI: doar anul asta a primit contracte de 20 milioane euro.

De când Compania Naţională de Investiţii şi-a asumat rolul de a organiza mare parte din licitaţiile publice, constructorii argeşeni nu prea mai au loc de câteva firme din alte judeţe, care par să nu lipsească din nicio procedură de atribuire. Colen Impex SRL din Ploieşti-Prahova este una dintre societăţile aflate pe val, care primeşte de la CNI contracte după contracte, cele mai multe pentru construcţia de săli de sport, inclusiv în Argeş.

Numai în ultimele şase luni, Colen Impex SRL a semnat 26 de contracte în valoare de circa 20 milioane euro pentru lucrări pe care trebuie să le execute prin mai toate colţurile ţării, în condiţiile în care a raportat că are în medie doar… 40 de angajaţi! Ca să nu mai punem la socoteală zecile de contracte semnate înainte de 2022, pe care le are încă în derulare, şi câte or mai veni de acum înainte, pentru că firma din Prahova rupe în licitaţiile CNI şi nu e săptămână în care să nu-i pice două-trei contracte noi.

 

Sala de la „Zinca” – cireaşa de pe tortul contractelor adjudecate de firma prahoveană

La Piteşti, Colen Impex SRL trebuie să ridice, practic, jumătate din noile săli de sport finanţate de CNI. Săptămâna trecută, primarul Cristian Gentea a anunţat semnarea contractului pentru execuția sălii de sport a Colegiului Național ,,Zinca Golescu”:

Compania Națională de Investiții a semnat contractul de proiectare și execuție a sălii de sport școlare de la Colegiul Național Zinca Golescu cu societatea Colen Impex SRL, lider de asociere, în vederea construirii unei săli de sport cu tribună de 102 locuri! […]

Investiția este finanțată în totalitate de CNI și se adaugă altor trei săli de educație fizică și sport aflate deja în execuție, la școlile gimnaziale Tudor Arghezi, Adrian Păunescu și Nicolae Iorga. Pentru alte două săli de sport, ale Școlilor Gimnaziale Nicolae Bălcescu și Tudor Vladimirescu, sunt în derulare etapele premergătoare construcției: licitațiile pentru stabilirea executanților.” – a transmis edilul.

Ce nu l-au informat cei de la CNI este că deja au semnat şi aceste ultime două contracte, pe 19 mai, respectiv, 7 iunie, cu nimeni alta decât cu  aceeaşi firmă, Colen Impex SRL!

 

Legături strânse cu senatoarea liberală Roberta Anastase

Colen Impex SRL este deţinută, în cote egale, de Costin-George Enescu şi Alexandru-Claudiu Coleşiu. Despre Coleşiu, presa prahoveană, dar şi cea naţională au scris în repetate rânduri că ar fi un apropiat al Robertei Anastase, fosta şefă a Camerei Deputaţilor, în prezent senatoare liberală. „Coleşiu a fost şeful de campanie electorală a fostei preşedinte PDL a Camerei Deputaţilor, consilier personal al lui Corneliu Anastase, tatăl Robertei, pe când acesta era director al companiei de stat Conpet SA, funcţie pe care la un moment dat a ocupat-o şi Coleşiu”, dar şi „partener de afaceri cu Victor Farca, soţul Robertei Anastase”. – scrie „Jurnalul naţionalˮ.

 

Contracte de 2 milioane euro la Piteşti

Aşadar, firma Colen Impex va construi la Piteşti trei din cele şase săli de sport finanţate de Compania Naţională de Investiţii.

  • Sala de sport de la „Zinca” este cel mai important dintre proiecte şi va avea teren sintetic cu o suprafață de 754 mp, tribună cu 102 locuri pentru spectatori, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și birouri pentru profesori. Valoarea contractului semnat miercuri, 8 iunie 2022, este de 5,7 milioane lei (fără TVA).

sala sport zinca_2

  • Sala de sport ce va fi ridicată în curtea fostei Şcoli Nr. 8, din cartierul Fraţii Goleşti, în prezent structură a Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, va costa 1,85 milioane lei (fără TVA), iar contractul a fost semnat tot săptămâna trecută, mai exact luni, 6 iunie.
  • Nu în ultimul rând, firma Colen Impex va construi şi sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (fosta Şcoală Nr. 6 de lângă complexul John), pentru care îi vor intra în conturi 1.825.000 lei (fără TVA), contractul aferent acestei investiţii fiind semnat cu CNI încă din 19 mai.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Firma pe care condus-o Clotilde Armand – 4 milioane euro pentru supervizarea lucrărilor din Argeş la drumul expres Piteşti-Craiova

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: