Fiul medicului Marcel Buzatu – OLIMPIC NAŢIONAL LA MATEMATICĂ

de | 28.03.2023 21:00 | Știri, Cultură, Din ediția tipărită, Importante, Județean

Performanţă remarcabilă: 42 de copii din Argeş s-au calificat la Olimpiada Naţională

Argeşul a devenit o veritabilă pepinieră de matematicieni, anul acesta judeţul nostru reuşind un veritabil record în ceea ce priveşte numărul elevilor calificaţi la Olimpiada Naţională. Săptămâna trecută, Societatea de Ştiinţe Matematice din România a făcut publică lista cu cei mai buni din ţară la această disciplină, din cei 760 de elevi calificaţi, 42 fiind din Argeş, ceea ce plasează judeţul nostru pe locul al III-lea în ierarhia naţională, după Bucureşti şi Iaşi.

►Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” – din nou cu cei mai mulţi calificaţi la gimnaziu

La clasa a VI-a, cel mai mare punctaj din ţară l-a obţinut Vlad Haiducu, fiul profesorului de matematică Marian Haiducu, directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Piteşti, unitate de învăţământ care de altfel are şi cei mai mulţi elevi calificaţi la ciclul gimnazial. Unul dintre aceştia este şi Rareş Buzatu-Mihăescu, fiul cunoscutului medic ginecolog Marcel Buzatu, care de asemenea, a obţinut unul dintre cele mai mari punctaje din ţară la clasa a VI-a. Asemenea celor mai mulţi dintre olimpici, Rareş Buzatu-Mihăescu este o prezenţă obişnuită la concursurile de matematică încă din clasele primare, cu rezultate de excepţie de fiecare dată.

olimpici scoala mihai eminescu 2022

Anul trecut, Şcoala “Mihai Eminescu” a avut 14 elevi cu rezultate de excepţie la olimpiadele naţionale.

Punctaj maxim au obţinut, la clasa a VIII-a, trei elevi argeşeni, doi dintre aceştia fiind, de asemenea, elevi ai fostei Şcoli Nr. 11 din cartierul piteştean Craiovei.

Iată cine sunt elevii de gimnaziu care vor reprezenta Argeşul la olimpiada ce se va desfăşura anul acesta în Slobozia şi în Cheile Grădiştei, judeţul Braşov:

  • Şc. Gim. „Mihai Eminescu” Piteşti: Haiducu Vlad, Buzatu-Mihăescu Rareş, David Marghidan, Mălina Pavel;
  • Şc. Gim. „Tudor Vladimirescu”, Pitești – Pilipouţanu Irina,  Teşileanu Mihai;
  • Şc. Gim. „Nicolae Iorga”, Pitești – Barbu Alisa-Daria;
  • Şc. Gim. „Matei Basarab”, Pitești – Petri-Gheold Matei;
  • Şc. Gim. „Marin Preda”, Piteşti – Şerban David;
  • Şc. Gim. „Mircea cel Bătrân”, Piteşti – Trandafir Maria-Teodora;
  • Şc. Gim. „Mircea cel Bătrân”, Curtea de Argeş – Georgescu Yanis;
  • Şc. Gim. „Nae A. Ghica”, Rucăr – Ciobotea Alexandru;
  • CN „I.C. Brătianu” – Voicu-Olteanu Albert, Garaiman Saşa-Mihai;
  • CN „Zinca Golescu” – Cismaru Eric-Dimitrie, Tui Robert-Andrei.

 

► Mai mult de jumătate dintre olimpici sunt de la „Brătianu”

 La liceu, cei mai mulţi olimpici sunt – cum era de aşteptat – de la „Brătianu”, iar cele mai multe calificări s-au înregistrat la clasele a IX-a şi a X-a (câte 8 elevi calificaţi), un merit în acest sens avându-l, în mod evident, şi pregătirea din gimnaziu. Printre calificaţi se află pentru al doilea an consecutiv şi fiul şefului de la Investigaţii Criminale, comisarul-şef Edi Bîlă, Alexandru-Mihai Bîlă, care anul trecut s-a întors cu medalie de bronz de la Olimpiada Naţională.

26 de liceeni din judeţul nostru s-au calificat la Olimpiada Naţională care, pentru clasele IX-XII, anul acesta va avea loc la Craiova:

  • CN „I.C. Brătianu” – Stan Mario-Ştefan, Popa Mihai, Şerban Florentina-Cosmina, Drăguţa Mihai, Tănăsescu Luca, Cîrstea Sara, Bîzgă-Nicolescu Carmen, Coman Ştefan-Valentin, Negoescu-Cîrstea Andrei, Stoenică-Drăghici Antonia, Păunescu Alexia-Andreea, Alexe Ştefan, Pană Rareş-Mihail, Neagu Eric-Ştefan; Muşuroi David-Gabriel, Bîlă Alexandru-Mihai, Arseniu Victor-Ştefan, Popescu Gabriela-Irina, Deaconu Radu-Andrei, Robea Anda-Teodora, Ulmeanu Sorana, Rădulescu Horia-Filip.
  • CN „Alexandru Odobescu” – Emanuel Mazăre
  • CN „Zinca Golescu” – Costeleanu Rareş
  • Lic. Teoretic „Ion Cantacuzino” – Cladoveanu Eduard
  • CN „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeş – Ştefan Gobej.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică. Echipa ”TehnoZ”, premiată de municipalitate!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole