anchetaonline.ro

Fiul comisarului-şef Edi Bîlă – medaliat la Olimpiada Naţională de Matematică

de | 18.04.2022 21:31 | Importante, Lifestyle

FELICITĂRI! Elevii argeşeni s-au întors cu un braţ de medalii şi premii de la Olimpiada Naţională!

 

Performanţe excelente ale tinerilor matematicieni argeşeni la Olimpiada Naţională! În weekendul trecut, în trei oraşe din ţară s-a desfăşurat etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică: elevii din clasele V-VI au susţinul concursul la Constanţa, cei din clasele VII-VIII la Iaşi, în vreme ce liceeni au mers la Piatra Neamţ.

Delegaţia Argeşului s-a comportat admirabil, întorcându-se acasă cu un braţ de medalii, premii şi diplome. Printre premianţi se află şi fiul şefului de la Investigaţii Criminale, comisarul-şef Edi Bîlă. Alexandru-Mihai Bîlă, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, a obţinut Medalie de Bronz la Olimpiada Naţională de Matematică.

Şcoala „Mihai Eminescu” – pepinieră de matematicieni

Cea mai bună performanţă a fost obţinută de David Marghidan, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti. Acesta a obţinut cel mai mare punctaj din ţară la clasa a VII-a şi medalia de aur, calificându-se totodată şi la proba de baraj pentru constituirea lotului lărgit al României la Olimpiada Balcanică pentru Juniori.

De altfel, fosta „Generală Nr. 11” din cartierul Craiovei se dovedeşte o pepinieră de matematicieni, nu mai puţin de cinci elevi ai acestei şcoli obţinând medalii la actuala ediţie a Olimpiadei Naţionale. Astfel, pe lângă performanţa remarcabilă a medaliatului cu aur, au mai obţinut premii următorii elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Piteşti:

  • Emanuel Mazăre (foto), clasa a VIII-a, s-a clasat al 4-lea pe ţară, obţinând Mențiune şi Medalie de Aur, fiind de asemenea calificat la barajul pentru constituirea lotului lărgit al României la Olimpiada Balcanică pentru Juniori. De altfel, Emanuel Mazăre a reprezentat şi anul trecut România la această competiţie, de unde s-a întors cu Medalia de Aur.
  • Mario Stan, clasa a VIII-a, Medalie de Bronz;
  • Andrei Vlad Haiducu, clasa a V-a, Medalie de Bronz;
  • Mălina Pavel, clasa a VII-a, Medalie de Bronz.

emanuel mazare_haiducu_ministru andronescu

Tot la gimnaziu, au mai primit premii următorii elevi:

  • Saşa Mihai Garaiman, clasa a V-a, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” – Medalie de Bronz;
  • Alisa Daria Barbu, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” – Menţiune de Onoare
  • Alexandru Ciobotea, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Nae A. Ghica” Rucăr – Menţiune, Medalie de Argint, calificat la proba de baraj;
  • Ştefan Gobej, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeş – Menţiune, Medalie de Argint, calificat la proba de baraj.

 

Argint şi bronz pentru olimpicii de la „Brătianu” şi „Vlaicu”

La liceu, cele mai bune rezultate au fost aduse de elevii colegiilor „I.C. Brătianu” din Piteşti şi „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş:

  • Carmen Bîzgă Nicolescu, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” – Medalie de Bronz
  • Mihai Militaru, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” – Medalie de Bronz
  • Andres-Rafael Garaiman, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” – Menţiune, Medalie de Argint, calificat la proba de baraj;
  • Emanuel Ştefan Ştiuj, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeş – Medalie de Bronz
  • Andrei Vlad Cîrstescu, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeş – Medalie de Bronz

Cinci argeşeni la barajul pentru loturile naţionale

Pentru o parte din tinerii olimpici argeşeni emoţiile nu s-au terminat, pentru că marţi, 19 aprilie, la Colegiul Național „Costache Negruzzi”  din Iași, respectiv Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț cei mai buni dintre cei buni susţin proba de baraj pentru constituirea loturilor naţionale, care vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale. Argeşul are, aşadar, la baraj, cu şanse mari de a prinde un loc în loturile naţionale, cinci elevi: David Marghidan, Emanuel Mazăre, Alexandru Ciobotea, Ştefan Gobej, Andres-Rafael Garaiman.

Felicitări acestor elevi minunaţi, dar şi profesorilor care i-au coordonat, pentru rezultatele obţinute!

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Edi Bîlă | Pitești