Florin Călinescu își sărbătorește ziua de naștere la Băbana! Cum arată gospodăria actorului

de | 29.04.2022 12:00 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Celebrul om de televiziune Florin Călinescu împlinește, astăzi, 66 de ani, iar el a decis să își petreacă ziua de naștere în Băbana, acolo unde deține o casă și unde s-a retras recent.

Florin Călinescu a achiziționat locuința încă din anul 2006. De ceva timp, el a ales fugă de agitația orașului și să petreacă mai mult timp în Băbana, localitatea natală a tatălui său.

Odată cu schimbarea, Florin Călinescu și-a pus gospodăria la punct și are în grijă multe animale. Mai mult, de când și-a schimbat stilul de viață, acesta spune că a mai slăbit, fiind tot timpul ocupat cu gospodăria.

florin-calinescu (1)

Foto: Wow Biz

Ocupat cu viața la țară, am mai slabit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieți și trei fete, 42 de bibilici, 9 gâște, doi câini lupi și doi Schnauzeri pitici.

Am avut și capre cu iezi”, a declarat Florin Călinescu pentru Click.

Atunci când este plecat, fratele său, Costel Călinescu, care locuiește chiar peste drum de el, are grijă de casă, potrivit Wow Biz.

Locuința este construită la marginei pădurii Băbana. Florin Călinescu a cumpărat, în anul 2006, două terenuri în zona respectivă, unul de 3.689 metri patrati, celalalt de 8.899 metri pătrați (în total peste 12.500 de mp).

florin-calinescu-casa

Foto: Wow Biz

Actorul tânjește după viața din copilărie

Actorul iubește viața la țară, mai ales că în Băbana și-a petrecut copilăria:

Cu trecerea vremii, ma gândesc la multe lucruri din copilărie. De exemplu, de ce nu mai e zăpadă și loc de săniuș. Noi ne dădeam cu sania aproape de casă și aveam grijă doar să nu treaca vreo mașină. Și nici nu prea treceau mașini pe atunci.

Acum, pentru a merge la zăpadă, esti nevoit să pleci la munte sau undeva departe de casă. Nu mai există povești la bradul de Crăciun. Poate din cauza schimbărilor climatice. Mai vedeți copii care se joacă, de dimineața până seara, până la leșin, «Lapte gros» sau «Leapșa»?! Acum bucuria e un laptop, o tabletă.”, mai spunea Florin Călinescu în urmă cu ceva timp, potrivit Click.

Florin Călinescu s-a născut pe 29 aprilie 1956 la Timișioara. Este actor român de teatru și film, dar și un iubit realizator de emisiuni de televiziune.

A absolvit Liceul C.D. Loga și UNATC, iar în 1981 a avut loc debutul său cinematografic în „Lumini și umbre”. Este cunoscut pentru rolurile sale din filme precum E pericoloso sporgersi, Asfalt Tango și Filantropica.

Începând cu anii 90 și-a început cariera în lumea radioului, fiind prezentator al emisunii „Duminicile celor singuri” de la Pro FM. În anul 1996 începea o nouă etapă pentru Florin Călinescu, odată cu debutul colaborării cu Pro TV. Aici este realizator al emisiunii Ora șapte, bună dimineața, urmată de Chestiunea Zilei între 1997 – 2001 și 2003.

A primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Timișoara, iar în 2001 devine director al postului Tele 7 Abc, urmând ca în 2003 să fie manager al ziarului Știrea Zilei.

În 2003 revine la Pro TV unde prezintă emisiunea Procesul etapei. A colaborat și cu TV Sport între 2005 și 2007, fiind realizatorul emisiunii Om la om.

De asemenea, în anul 2008 fost candidat din partea PNL pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeș. Între anii 2000 și 2014 a fost directorul Teatrului din București.

Din 2015 a fost jurat la una dintre cele mai urmărite emisiuni, Românii au talent. În anul 2021, Florin Călinescu a încheiat colaborarea cu Pro Tv, șocând publicul care urmărea emsiunea. El a transmis atunci că va începe o colaborare cu Prima TV, care însă nu a durat foarte mult.

Cu oarecare părere de rău, vă anunț că renunț la colaborarea cu actualul management al PRO TV. Deci, si la Românii au talent”, anunța actorul.

Traseele s-au complicat la Pro TV pentru mine de când a plecat prietenul meu Adrian. Acum vorbești așa, în iCloud, nu te aude nimeni și nu îți răspunde nimeni.

Nu am nimic cu nimeni, dar nu pot să mă uit la copiii ăia care cântă pe scenă când eu sunt cu altă direcție. (…) La alte posturi sunt tocmite.”, a spus Florin Călinescu în podcast-ul lui Micutzu despre demisia de la Pro tv.

Plecarea lui Florin Călinescu de la Pro Tv a stârnit un val de reacții, mai ales după ce actorul a vorbit despre greșelile pe care le-au făcut reprezentanții postului de televiziune cu privire la anumite emisiuni noi care au fost aduse în fața publicului.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băbana | Florin Călinescu | PNL

Ultimele articole