Florin Oancea nu dorește privatizarea serviciului de administrare a rețelei de apă și canalizare în Stoenești

de | 29.04.2022 12:31 | Știri, Județean, Politic

  • Florin Oancea nu dorește privatizarea serviciului de administrare a rețelei de apă și canalizare în Stoenești din cauza costurilor ridicate ce vor fi suportate de locuitori.

 

Florin Oancea: Personal, aș dori ca apa să rămână administrată de Primărie.

 

Consilier local USR în Stoenești, Florin Oancea, susține că Primăria urmărește trecerea rețelei de apă și canalizare către o companie privată, în timp ce apometrele de apă ar fi achiziționate de către locuitori și de către primărie din bugetul local.

Corect ar fi, conform spuselor sale, ca respectiva companie să achiziționeze aceste apometre, având în vedere că va încasa bani pe serviciile taxate.

 

La Stoenești, apa a fost mereu o problemă delicată în unele zone ale localității.

Personal, aș dori ca apa să rămână administrată de Primărie. Totuși, se urmărește trecerea serviciului către o companie independentă. Ce mi se pare ciudat e faptul că administrația locală a început să monteze apometrele persoanelor din localitate.

Montarea acestora nu ar fi o problema în sine, dar problema apare dacă o dă spre administrare unei firme private. Normal ar fi ca acea firmă să monteze apometrele.

Mi se pare că Primaria, prin montarea apometrelor, favorizează firmă ce va administra serviciul de distribuție a apei.

Vă spun sincer că mi se părea normal, dacă tot se dorește „privatizarea”, ca viitoarea „firma de apă” să monteze si să-și asume costul apometrelor. Ca preț, rămân încă la ideea că cea mai bună metodă de cost a apei este cea progresivă. Adică cei care consumă până în 10 metri cubi de persoană să plătească un cost infim, sub 1 leu pe metru cub sau chiar gratis.

Prețul actual este de 2 lei pe metru cub, dar sigur prețul ar crește semnificativ daca s-ar privatiza serviciul de administrare a rețelei de apă și canal. Trebuie să luăm și asta în calcul, înainte de a face acest pas dorit de primărie”, a precizat Florin Oancea.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Oancea | Stoeneşti | USR PLUS Argeș | USR Stoenești

Ultimele articole