anchetaonline.ro

Florin Frătică- în mijlocul unui incendiu în Deltă! Mesaj dramatic!

de | 16.04.2022 20:33 | Știri, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

Fostul edil din comuna Bradu, Florin Frătică, a trecut prin clipe de groază în Delta Dunării. Acesta s-a aflat în mijlocul unui incendiu, care a izbucnit în satul Crișan, din județul Tulcea. El a ajuns în acest weekend în Deltă pentru a-și sărbători ziua. Nu și-a imaginat, însă, că avea să trăiască asemenea clipe de groază.

Potrivit pompierilor, vegetația a ars în apropierea caselor cu acoperiș de stuf ale localnicilor din Crișan, acolo unde este și Florin Frătică. Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă, iar flăcările se aflau la doar 800 de metri de câteva pensiuni. A fost nevoie ca pompierii să ajungă cu bărcile în zona greu accesibilă și să folosească apă din Dunăre, scoasă cu motopompele.

florin-fratica

Florin Frătică

Cel mai probabil, cauza incendiului este focul pus de localnici pentru curățarea terenurilor. Flăcările au scăpat de sub control, ajungându-se la acest incendiu care amenința să fie devastator.

Potrivit fostului primar din Bradu, direcția vântului s-a schimbat la timp, înainte să se producă o tragedie. Acum, situația este sub control:

De ziua mea Dumnezeu mi-a arătat că mă iubește . În ultima clipă a schimbat direcția vântului care întreținea un incendiu de vegetație ce amenința să ardă tot satul Crisan. Cu toții ne-am rugat iar El ne-a ajutat”, este mesajul lui Florin Frătică.

florin-fratica (2)

Amintim că și în județul Argeș au avut loc numeroase incendii de vegetație, în ultima vreme. Reprezentanții ISU Argeș precizează că cei care aleg că dea foc resturilor prin gospodărie sau vegetației uscate se expun la un risc major. Amenzile pentru cei care ard resturi vegetale, gunoaie, deșeuri, fără să aibă permisiune și fără luarea măsurilor necesare pentru împiedicarea propagării focului, sunt cuprinse între 1000 și 2500 de lei.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pompieri Arges misiuni

Înțelege cineva în județul ăsta? 191 misiuni ISU de ieri până azi!

Citește articolele pe același subiecte: Florin Frătică | ISU | ISU Argeș
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: