anchetaonline.ro

Au fost clonate primele „super-vaci”! Cât lapte ar putea produce

de | 06.02.2023 11:33 | Știri, După subiect, Lifestyle

Au fost clonate primele „super-vaci”! Cât lapte ar putea produce

Au fost clonate primele „super-vaci” în China. Acestea ar putea produce o cantitate record de lapte, aproximativ 36.000 de litri pe an.

China a apelat la această tehnologie de clonare pentru a reduce importurile de lactate și pentru a crește producția de lapte internă, potrivit Agrointel.ro.

Potrivit sursei citate, primele „super-vaci” clonate, trei la număr, sunt din rasa Holstein Friesian, cunoscută de altfel sub numele de super vacă. Acest exemplar oferă o producție mare de lapte.

Cercetătorii au efectuat procesul de clonare prin recoltarea de țesuturi de la o astfel de vacă. Mai exact, au preluat o mostră dintr-o ureche a animalului, iar ulterior a fost folosită pentru crearea clonei.

Din 120 de embrioni clonați, aproximativ 50 au fost implantați în mame surogat, iar ulterior, trei viței au rezultat în urma procesului de clonare.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vedeta Zu, Mihai Morar – la un pas să fie prins de avalanșa care a lovit Cabana Capra

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: