anchetaonline.ro

Ger în toată țara, temperaturi de -20 de grade! De când se schimbă vremea

de | 06.02.2023 12:10 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Ger în toată țara, temperaturi de -20 de grade! De când se schimbă vremea

Veștile de la meteorologi nu sunt tocmai bune, având în vedere că următoarele zile vor continua să fie reci, iar gerul va cuprinde întreaga țară. Minimele vor fi sub -20 de grade în unele nopți, în special în nordul și centrul țării.

Valul de aer rece se va extinde dinspre vest, urmând să cuprindă mare parte din Europa. Masa de aer rece va rămâne și în România, aducând temperaturi extrem de scăzute.

Meteorologii anunță că în zonele de vale și depresiuni vor fi minime între -11 și -16 grade, iar cel mai rece va fi intramontane din Carpații Orientali. În localități precum Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului, temperaturile minime vor scădea sub -15, iar în unele nopți ar putea scădea sub -20 de grade Celsius.

Răcirea nu se va resimți la fel de puternic în sudul țării, aici unde temperaturile vor fi în general pozitive în zonele de câmpie. Nopțile vor fi reci și în aceste regiuni.

Potrivit specialiștilor ANM, spre finalul săptămânii vremea se va încălzi, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie depășite 5-7 grade, mai ales în regiunile sudice.

Foto descriptiv Ziarul Unirea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vedeta Zu, Mihai Morar – la un pas să fie prins de avalanșa care a lovit Cabana Capra

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: