Fostul președinte al Moldovei- reținut! Este bănuit de corupție și trădare de patrie

de | 24.05.2022 12:22 | Știri, După subiect, Eveniment

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit Deschide.md, după ce au fost organizate percheziții la domiciliul acestuia.

Alături de Igor Dodon a fost reținut și cumnatul acestuia, Paul Merineanu, care fi încercat să distrugă mai multe probe, conform sursei citate.

Fostul președinte este cercetat în dosarul „Kuliok” (sacoșă), după ce ar fi apărut niște imagini video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-ar fi înmânat acestuia o sacoșă în care s-ar fi aflat bani.

Perchezițiile se desfășoară și la alte adrese: la casa părinților fostului președinte, din Sadova, la o tabără de odihnă care aparține lui Dodon și la cel puțin două apartamente, care sunt pe numele cumnatului și finului său, dar i-ar aparține tot lui.

Dosarul penal a fost deschis în „temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor, coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită”.

Sursa foto: Antena 3

Incendiu la metrou! 172 oameni evacuați, iar 25 sunt asistați medical

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Igor Dodon | Republica Moldova