Încă un incident la metrou! Două stații au fost închise

de | 26.05.2022 11:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

INFORMAȚII NOI

Încă un incident a avut loc la metroul din București, joi dimineață, fiind deja al doilea eveniment de acest gen care a avut loc în această săptămână.

De această dată, alarma s-a dat înainte de deschiderea metroului pentru călători, în jurul orei 04 dimineața. Potrivit Metrorex, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Prin urmare cele două stații au fost închise. Nu au fost blocate trenuri în tunel, iar călătorii nu au fost evacuați, așa cum s-a întâmplat în cazul incidentului de marți.

Astăzi, 26 mai 2022, ora 4:45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare. Personalul Metrorex a acţionat conform procedurilor şi a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie. În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 staţii până la remediere. După verificări, staţiile au fost redeschise”, a anunțat compania prin intermediul unui comunicat de presă.

INFORMAȚII INIȚIALE, 24 mai 2022

Un incendiu a izbucnit, marți dimineața, între stațiile Piața Romană și Piața Universității de la metroul din Capitală. Focul a pornit în interiorul unui tren de călători, care a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat un vagon.

Potrivit Metrorex, cauza izbucnirii incendiului o reprezintă o defecțiune tehnică.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, 172 de oameni au fost evacuați, iar 25 au avut nevoie să fie asistați medical.

incendiu-metrou (2)

Sursa foto Digi 24

Din păcate a fost un incident la metrou, între stația Română și stația Universității. Un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asistați medical”, a transmis Raed Arafat.

Pompierii au reușit să evacueze toate persoanele, după ce a fost întrerupt curentul la sinele metroului. Raed Arafat spune că nu au fost înregistrate victime.

Au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD jos, înainte să iasă. Persoane care au fost expuse la fum, persoane cu atac de panică, și au fost echipe jos în metrou care le-au asistat inițial și le-au adus la punctul de triaj”, a adăugat Arafat.

incendiu-metrou (1)

Foto: Facebook/ Alexandru Gorge

Planul roșu a fost activat, iar pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale la trei stații de metrou. De asemenea, 31 de echipaje de ambulanță au fost mobilizate, pentru a acorda asistență persoanelor expuse la fum sau care au suferit atacuri de panică. Doi oameni au fost transportați la Spitalul Floreasca.

Sursa foto Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

A apărut o nouă plajă în România! Este situată la 3 ore de Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | ISU | Raed Arafat | SMURD