FOTO – Primii 13 kilometri de pe Autostrada Sibiu-Pitești care ar putea fi gata în decembrie!

de | 02.11.2022 09:20 | Știri, Administrație, Județean

Vedeți cum arată primii 13 kilometri din autostrada Pitești – Sibiu pe care s-ar putea circula din luna dembrie a acestui an. Mai mult de atât, data neoficială la care ar putea fi inaugurată secțiune din mult-așteptata autostradă este 15 decembrie, anunță reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, conform Digi24.

sibiu pitesti - FOTO - Primii 13 kilometri de pe Autostrada Sibiu-Pitești care ar putea fi gata în decembrie!

Foto Digi24

Motivul de bază care susține că cei 13 kilometrii pot fi dați în spre circulație, încă de anul acesta, este vremea bună.

pitesti sibiu auto - FOTO - Primii 13 kilometri de pe Autostrada Sibiu-Pitești care ar putea fi gata în decembrie!

Foto Digi24

Chiar dacă vorbim de doar 13,17 kilometri între Șelimbăr și Boița, ciotul este foarte important pentru traficul de tranzit, scutind șoferii de aglomerația din Tălmaciu și de intersecția DN1-DN7, dar și pentru localnicii care vor scăpa în mare măsură de zgomot, poluare și de pericolul traversării drumului național”, conform sursei citate.

sibiu pitesti autostrada - FOTO - Primii 13 kilometri de pe Autostrada Sibiu-Pitești care ar putea fi gata în decembrie!

Foto Digi24

De asemenea, contractul pentru Lotul 1 al Autostrăzii Pitești Sibiu a fost semnat în aprilie 2019, iar costurile lui au fost de aproximativ 120 de milioane de euro, fără TVA. Totodată, costul unui kilometru este de peste 9 milioane de euro, fără TVA. Lucrările au început în martie 2020 și au avut ca termen de execuție 36 de luni.

 

Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș – Un mort și mașina făcută bucăți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole