Virgil şi Sorin Dumitru au ieșit oficial din afacerea Comesad Drumuri!

de | 27.06.2023 21:00 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Importante, Pitești

▼Virgil şi Sorin Dumitru au ieșit oficial din afacerea Comesad Drumuri! Compania a renunțat și la numele care a consacrat-o și a devenit CDM Comastrad, fiind preluată integral de familiile Meculescu şi Grigorescu.

Începând cu data de 14 iunie 2023, Comesad Drumuri nu mai există sub acest nume! Cunoscuta companie şi-a schimbat denumirea, devenind CDM Comastrad SRL. Această modificare nu reprezintă însă o simplă rebranduire, ci şi o schimbare majoră în ceea ce priveşte structura acţionariatului, doi dintre fondatorii societăţii alegând să părăsească afacerea

Fraţii Dumitru îşi concentrează activitatea pe Comesad Ro

Virgil şi Sorin Dumitru au renunţat la cele 66 de procente pe care le deţineau în Comesad Drumuri, business pe care l-au fondat în urmă cu 23 de ani alături de unul dintre cei mai pricepuţi şi respectaţi ingineri din construcţii, Marin Meculescu. De altfel, în cea mai mare parte, divizia de drumuri din cadrul grupului Comesad a fost coordonată de Marin Meculescu încă de la înfiinţare, în vreme ce fraţii Dumitru s-au concentrat pe Comesad Ro, compania-mamă specializată în lucrări de construcţii-montaj în domeniul industriei petroliere.

După ieşirea din firma de construcţii drumuri, Virgil şi Sorin Dumitru vor continua să se ocupe, la fel ca şi până acum, de managementul Comesad Ro, unul dintre partenerii de tradiţie al OMV Petrom şi al Transgaz pentru lucrările de construcţii-montaj instalaţii petroliere şi de gaze.

Schimbare de generaţii după 23 de ani de activitate

familia meculescu grigorescu

Comesad Drumuri a fost înfiinţată de fraţii Dumitru împreună cu Marin Meculescu în anul 2000 şi a atins apogeul în 2011, când încheia anul cu afaceri de 52 milioane lei şi profit de 15 milioane. De câţiva ani buni, Marin Meculescu a făcut un pas în spate în business, predând din mers ştafeta fiului Alexandru Meculescu şi ginerelui Daniel Grigorescu.

Treptat, cei doi au preluat cam toate responsabilităţile, însă Marin Meculescu a continuat să aibă un cuvânt important de spus în managementul firmei, dar mai ales în treburile inginereşti, respectatul constructor neputând să stea prea mult departe de şantierele companiei, chiar dacă vârsta şi sănătatea i-au mai pus piedici.

În paralel, Virgil şi Sorin Dumitru au început să dedice, la rândul lor, o importantă parte din timp familiei şi celor dragi, mai ales de când ambii fraţi au devenit şi bunici. De aceea, aceştia au decis să îşi canalizeze activitatea şi eforturile pe businessul cu care de altfel s-au şi consacrat pe piaţă, Comesad Ro, şi să renunţe la afacerea din construcţia de drumuri şi poduri.

Alex Meculescu şi Daniel Grigorescu preiau acţiunile fraţilor Dumitru

Divizia de drumuri nemaifiind parte a grupului Comesad, schimbarea de nume a venit ca o consecinţă firească şi logică. Astfel, conform încheierii nr. 9481 din 13 iunie 2023 pronunţată de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Argeş, denumirea societăţii Comesad Drumuri s-a modificat în CDM Comastrad SRL, schimbarea devenind efectivă din data de 14 iunie.

Societatea îşi menţine ca puncte de lucru birourile şi atelierele de pe str. Serelor, nr. 13, staţia de mixturi asfaltice şi laboratorul de pe Serelor, nr. 58, precum şi staţia de sortare şi balastiera de la Mălureni.

Locul fraţilor Dumitru în acţionariatul firmei de construcţii drumuri a fost luat de Alexandru Meculescu şi Daniel Grigorescu, de altfel tandemul care se ocupă de ani buni de acest business. Cei doi tineri manageri şi-au asumat misiunea deloc uşoară de a menţine şi duce mai departe prestigiul dobândit sub umbrela Comesad, şi de a face din CDM Comastrad SRL un nou brand în domeniul lucrărilor publice.

„Mi-am propus să continuăm tradiţia companiei de a efectua lucrări de calitate şi să duc mai departe ceea ce a început tatăl meu. Din acest motiv am luat decizia, împreună cu cumnatul meu, de a cumpăra acţiunile domnilor Virgil şi Sorin Dumitru. Tatăl meu rămâne alături de compania pe care a creat-o, fiind specialistul nostru numărul 1 şi sufletul acestei afaceri.”, ne-a declarat Alexandru Meculescu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AFACERILE ARGEȘULUI (III). Cătălin Spătaru – singurul argeşean care se bate de la egal la egal cu greii din construcţii

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole