Fundaţia Regală Margareta a României. S-a dat startul programului ”Tinere Talente 2023” cu o nouă generație de 30 de bursieri

de | 07.02.2023 15:14 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Național

Treizeci de tineri muzicieni şi artişti vizuali, proveniţi din familii cu venituri modeste, vor fi sprijiniţi să îşi dezvolte o carieră artistică prin programul ”Tinere Talente” 2023, derulat de Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR). Cei 30 de finaliști vor primi burse individuale.

”Și am dat startul celei de-a 15-a ediții a programului național ”Tinere Talente”, cu o nouă generație de 30 de bursieri muzicieni și artiști plastici. Pe parcursul unui an calendaristic, cei 15 artiști vizuali și 15 muzicieni selectați vor primi sprijin pentru a urma și dezvolta o carieră artistică, prin acordarea de burse individuale, în valoare de până la 2000 Euro, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass intergeneraționale, precum și oportunități de promovare a talentului lor artistic prin evenimente organizate de Fundație și parteneri ai programului.

144 de tineri muzicieni și artiști vizuali cu vârste între 14 și 24 de ani, elevi și studenți la instituțiile de învățământ vocațional din toată țara, care provin din familii cu venituri modeste, și-au exprimat, pe parcursul lunii noiembrie a anului trecut, intenția de a deveni bursieri. Procesul de selecție a constat în analiza dosarelor depuse, selecția candidaților de către juriul de specialitate și anchete sociale. Evaluarea de către un juriu, compus din personalități din mediul artistic și academic, a reprezentat etapa decisivă”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook Fundaţia Regală Margareta a României.

Sursă foto: tineretalente.org.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pianistul Răzvan Dragnea, la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole