Propunere! Ziua de naștere a salariaților ar putea să fie liberă și plătită de angajator

de | 07.02.2023 14:20 | Știri, Lifestyle, Național

În cursul zilei de astăzi, 7 februarie, mai mulţi senatori au depus un proiect care propune ca salariații să primească liber cu ocazia zilei de naştere, notează Agerpres, conform Digi24.

Astfel, propunerea legislativă, iniţiată de 19 senatori liberali şi unul social-democrat, completează în acest sens art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii. Potrivit proiectului, „persoanele salariate au dreptul la o zi liberă, plătită, cu ocazia zilei de naştere”.

Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat sau privat. În cadrul oricărei entităţi – instituţie publică, organizaţie economică etc -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia acestei entităţi. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective”, prezintă iniţiatorii proiectului în expunerea de motive, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Sura Foto divahair.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Patru incendii au avut loc în Argeș într-o singură noapte!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: