anchetaonline.ro

Furt de apă identificat de SC Apă Canal 2000 SA în comuna Buzoești

de | 18.09.2023 10:34 | Județean, Administrație, Importante

  • Controale de amploare efectuate de SC Apă Canal 2000 SA în comuna Buzoești
  • Facturi usturătoare emise către utilizatorii identificați cu branșamente ilegale

furt apa foto buzoesti 1 sept2023 - Furt de apă identificat de SC Apă Canal 2000 SA în comuna Buzoești

Serviciul Control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 a reușit să identifice și să desființeze un număr de 11 branșamente de apă clandestine în comuna Buzoești, în decurs de o săptămână, la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie 2023.

Branșamentele de apă au fost descoperite în satele Buzoești, Podeni, Tomșanca și Bujoreni.

Este vorba de un sistem de alimentare cu apă nou preluat de SC Apă Canal 2000 SA, în cursul anului 2022, cu contracte încheiate recent.

 

În urma verificărilor s-a constatat că există utilizatori care dețineau 3 branșamente în interiorul proprietății, din care unul contorizat, stipulat în contract și două clandestine.

 

De asemenea, deși prin contractul semnat între părți Operatorul furnizează apă exclusiv pentru uz menajer, în realitate branșamentele ilegale erau utilizate și pentru umplerea lacurilor, udat gazon, solarii, grădini de legume, livezi, viță de vie, etc.” anunță reprezentanții societății Apă Canal 2000 S.A.

Aceștia mai precizează faptul că au fost luate toate măsurile legale care se impun într-o astfel de situație, utilizatorii fiind obligați la plata unor cantități de apă calculate retroactiv, conform prevederilor legale în vigoare, dar și la achitarea lucrărilor de desființare a branșamentelor în cauză.

De precizat că prejudiciul adus societății, calculat și facturat – a fost de peste 3.500 mc apă.

Atragem atenția pe această cale că utilizatorii care folosesc aceste practici se expun unor riscuri majore, răspunderea fiind materială, administrativă și penală.

Pentru stoparea furtului de apă, controalele vor continua în zonă!”, a mai transmis societatea. 

 

Foto: Apă Canal 2000 SA


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale 2023. Când intră pe carduri următoarea tranșă de 250 lei pentru alimente

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000