Furt ca în filme la Bradu! Doi tineri au fost reținuți

de | 26.04.2024 13:59 | Județean, Eveniment

Pe 25 aprilie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în forma continuată (30 de acte materiale).

Vizați în acest dosar sunt doi bărbați, de 29 și de 31 de ani, ambii din județul Ilfov.

Potrivit IPJ Argeș, în noaptea de 18 spre 19 mai 2023, în intervalul orar 00:00-03:30, cei doi ar fi intrat în curțile a 30 de imobile de pe raza comunei Bradu, prin escaladarea gardului, purtând mănuși și cagule, și ar fi furat bunuri din mai multe autoturisme care au fost lăsate neasigurate.

Valoarea totală a prejudiciului a fost stabilită la aproximativ 5.000 de lei.

Pe 25 aprilie, cei doi bărbați au fost depistați de polițiști, pe raza orașului Pantelimon, judetul Ilfov și conduși la sediul poliției, pentru audieri.

În baza unui probatoriu complex administrat în cauză, au fost identificate persoanele bănuite, iar în ziua de 25 aprilie, cei doi bărbați au fost depistați de polițiști, pe raza orașului Pantelimon, judetul Ilfov, fiind conduși la sediul poliției, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.”, transmite IPJ Argeș

După administrarea probatoriului, bărbații de 29 și de 31 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 26 aprilie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a evita situațiile nedorite, polițiștii argeșeni transmit următoarele recomandări:

  • asigurați porțile și ușile de acces în locuințe, atât pe timpul nopții, cât și în perioadele în care lipsiți, chiar și pentru o perioadă scurtă, de la domiciliu.
  •  mai ales pe timpul nopții, asigurați autovehiculul, și nu lăsați în interiorul acestuia sume mari de bani sau obiecte de valoare.
  • utilizarea de sisteme de alarmare și sisteme de supraveghere video are un rol semnificativ, atât ca factor de prevenire, cât și ca sprijin în cercetările desfășurate în vederea identificării autorilor unor eventuale fapte contra patrimoniului.

foto descriptiv gherlainfo.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 170.000 de persoane au tranzitat frontiera României în ultimele 24 de ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu