Furtuni violente cu temperaturi de peste 25 grade în România!

de | 20.03.2023 09:49 | Știri, Lifestyle, Național

Se face resimțit primul val de aer cald peste Europa, ce aduce cu el peste 25 de grade. O dată cu temperaturile de vară, vor fi prezente şi furtuni violente.

Vremea a scos deja oamenii din case în vestul şi sudul ţării, iar la munte un ca rar a avut loc. O tânără, instructor de schi în staţiunea Parâng, a lăsat echipamentul de iarnă pentru cel de plajă, ca să aducă turiştii pe pârtie.

Meteorologii anunță o primăvară cu temperaturi ridicate în sud-estul Europei.

Primul val de aer cald de pe continent, din acest an, se va face simțit în ţara noastră cu temperaturi extreme pentru această perioadă calendaristică. Acestea se prezintă cu 10 grade mai mari decât e normal la sfârşitul lunii martie.

Temperaturi maxime de 20, 21 de grade până miercuri, iar în cele mai calde zile din săptămână ar fi joi, vineri, chiar sâmbără, 24, 25 de grade, în anumite zone. (…) Mai rece va fi în schimb la mare. Nu vor fi mai mult de 12, 13 grade. În schimb, la munte, vremea se încălzeşte semnificativ.”, anunță Mihai Huştiu, meteorolog ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Totodată, temperaturile extreme vor aduce furtuni şi vijelii specifice sezonului estival.

 

Foto Economica.net

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Incendiu puternic în Argeș! Aproximativ 3 hectare sunt afectate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: