anchetaonline.ro

(VIDEO) Incendiu puternic în Argeș! Aproximativ 3 hectare sunt afectate

de | 19.03.2023 19:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

(VIDEO) Incendiu puternic în Argeș! Aproximativ 3 hectare sunt afectate

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seara, într-o pădure din satul Radu Negru, comuna Călinești, din județul Argeș.

Din primele date, se pare că incendiul de vegetație se manifestă cu focare dispersate pe o suprafață de teren de aproximativ 3 hectare.

Pentru stingerea focului intervin pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni și personal din cadrul SVSU Călinești.

Încă un incendiu în Merișani

Tot în această seară, un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină în localitatea Merișani tot în cazul unui incendiu produs la vegetația uscată.

REAMINTIM CETĂȚENILOR
Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi”, transmit pompierii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Grenadă și 24 de cartușe din Primul Război Mondial- descoperite în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș