Grenadă și 24 de cartușe din Primul Război Mondial- descoperite în Argeș

de | 19.03.2023 19:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Grenadă și 24 de cartușe din Primul Război Mondial- descoperite în Argeș

Echipajul pirotehnic al ISU Argeș și un echipaj de poliție au intervenit, duminică dupa-amiază, în localitatea Sălătrucu, acolo unde într-o pădure, au fost găsite o grenadă defensivă, 24 de cartușe de calibrul 7.92 mm și 4 tuburi de cartușe de aceeași mărime, cu proveniența din Primul Război Mondial.

Un cetățean este cel care le-a descoperit cu ajutorul unui detector de metale. Acesta a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Echipajele de intervenție le-au ridicat și transportat, în vederea depozitării și distrugerii ulterioare, a acestora.

grenada - Grenadă și 24 de cartușe din Primul Război Mondial- descoperite în Argeș

Foto ISU Argeș

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente;
⛔ Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
🔈 Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ALERTĂ ÎN ARGEȘ! O fetiță de 4 ani a dispărut din curtea casei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole