Gabriel Moiceanu este unul dintre managerii publici care au confirmat – în cei peste 12 ani de activitate în linia întâi a ADI SERVSAL – că are și pregătirea profesională impusă, dar și abilitățile personale necesare pentru a face față unor activități și proiecte publice pe cât de complexe, pe atât de provocatoare. Se numără printre exponenții noii generații de manageri care au demonstrat, de fiecare dată, o perspectivă cuprinzătoare și permanent updatată asupra problemelor de ordin tehnic, dar şi a relaţiilor cu partenerii de toate tipurile. Pentru o astfel de viziune (care l-a ajutat enorm) au contat: expertiza profesională, dorința de perfecționare contiuuă și pasiunea cu care a urmărit, în fiecare proiect, atingerea obiectivelor stabilite la nivel de ADI SERVSAL.
Cu aceste criterii avute permanent în vedere, domnia-sa privește optimist către generația care vine din spate, bucurându-se de cazul fericit al identificării și integrării unor grupuri de tineri noi și dornici să izbutească:
Cu siguranță resimțim și noi, cu toții, o criză a specialiștilor și, în mod special, a personalului calificat pe toate palierele. Din fericire, am avut șansa să pregătim și să selectăm oameni din cadrul ecovoluntarilor cu un stagiu de 2-3 ani, studenți la Universitatea Pitești – specializarea Ecologie și Protecția Mediului, care – la finalizarea studiilor – au fost integrați foarte ușor în colectiv și de a căror implicare sunt foarte mulțumit.”, explică domnia-sa soluția găsită pentru acoperirea transferului între generațiile de specialiști.
Consideră, de altfel, că fiecare generație dispune de oportunitățile vremii pentru a se dezvolta profesional și uman și că diferența ține de alegerile pe care le facem. În majoritatea cazurilor de succes, explică Gabriel Moiceanu, educația, pregătirea continuă și atitudinea sunt elementele care fac această diferență.
În bilanțul activității sale profesionale, atributele respective s-au regăsit în numeroase proiecte reușite la nivel de ADI SERVSAL, iar marile împliniri ale managerului Asociației s-au materializat în faptul că
Argeșul a fost și este un exemplu de bună practică la nivel național pe implementare operațională a proiectului de management integrat al deșeurilor în ultimii 10 ani și că această poziție publică i-a dat posibilitatea să coaguleze, într-o asociație profesională, 37 de ADI-uri din 37 de județe din România.
Da, sunt mândru și recunoscător colegilor pentru încredere și implicare, pentru că Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) reprezintă în acest moment 2836 de UAT-uri membre ale ADI, în egală măsură am responsabilitatea că această asociație profesională este principalul partener de dialog al administrației centrale pe domeniul managementul deșeurilor municipale, iar acțiunile și demersurile noastre trebuie să fie asumate, echilibrate și în interesul comunităților pe care le reprezentăm.”
Managerul ADI SERVSAL începe 2023 focusat atât pe obiectivele anuale, cât și pe cele multianuale, conștient că trebuie să performeze într-un domeniu în care dinamica este extrem de rapidă și impune permanent ajustări și adaptabilitate la modificările legislative. Nu poate ignora tânărul manager în planurile pentru acest an nici presiunea creșterii costurilor și obiectivul esențial: asigurarea continuității serviciilor pentru toate comunitățile din Argeș.
Cel mai important proiect pentru anul 2023 este «Argeșul curat – ediția II» – parte din Strategia ECOcomunitatea Argeș. Vom angrena majoritatea UAT-urilor, școlile și instituțiile, mediul privat și ecovoluntarii. Tot în cursul acestui an, vor fi implementate mecanisme de control și monitorizarea activității operatorilor din sistem, camere de luat vederi pe mașini și în stațiile de transfer, cântare pe șasiul unor autoutilitate și autoutilitare cu tracțiune integrală pentru zonele subcarpatice. O componentă importantă o reprezintă, de asemenea, digitalizarea pentru asigurarea trasabilității și aplicațiile ce vor asigura comunicarea cu beneficiarii direct pe telefonul mobil.”, mai anunță Gabriel Moiceanu.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: