Dr. Mircea Stoian, dr. Alexandru Iacobescu, ec. Codruț Schneider. Spitalul Mioveni – pacientul este întotdeauna pe primul loc

de | 30.01.2023 21:15 | Lifestyle

 

O unitate-mamut, complet nouă, cu cerințe infinite, Spitalul orășenesc Mioveni este într-o continuă evoluție, prin prisma strategiei de management, cu o viziune occidentală, adusă de echipa de conducere, formată din medici tineri și dornici de performanță. Dr. Mircea Stoian, manager, și dr. Alexandru Iacobescu fac parte din noua generație de specialiști, reușind ca în primul lor an de mandat să aducă o mulțime de schimbări la nivelul unității, dar și să atragă sume uriașe din fonduri nerambursabile. Spitalul Mioveni are în structura sa 5 secții și 11 compartimente, un ambulatoriu cu 24 de cabinete, un laborator de analize și unul de imagistică medicală și serviciul de anatomie patologică, deservite de 450 de cadre medicale și nemedicale, care asigură toate serviciile.

Managerul dr. Mircea Stoian este printre primii medici care au crezut în misiunea noului Spital orășenesc Mioveni, fiind implicat în dezvoltarea acestuia încă de când se afla în faza de construcție. După inaugurarea unității, în decembrie 2019, domnia-sa a coordonat Compartimentul Radiologie și Imagistică Medicală, iar ulterior, în mai 2021, a devenit managerul Spitalului orășenesc Mioveni. Mircea Stoian este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davilaˮ București, unde a urmat și studiile de doctorat, specializarea Radiologie Imagistică Medicală – Boli Infecțioase. În CV-ul său se găsește o experiență vastă câștigată în unități de anvergură, respectiv Spitalul Universitar de Urgență Militar Central București, Spitalul Clinic Colentina din Capitală sau Spitalul de Pediatrie Pitești.

Directorul medical, dr. Alexandru Iacobescu, medic chirurg, s-a alăturat echipei de conducere în luna iulie 2021. Energic, deschis, cu abilități profesionale dovedite în timp, dr. Alexandru Iacobescu este absolvent al UMF „Carol Davila”, instituție academică în cadrul căreia a urmat și studiile doctorale, specializarea Chirurgie Generală. În parcursul său profesional are prinse unități de top, precum Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” București și Spitalul Clinic Colentina.

Directorul financiar contabil, Codruț Schneider, s-a alăturat echipei de conducere tot în vara anului 2021. Un profesionist cu peste 20 de ani de activitate, licențiat în Științe Economice și în Științe Administrative, cu studii postuniversitare în Contabilitate Managerială și Audit Contabil și în Administrație Publică în Contextul Integrării Europene, gestionează cu rigurozitate bugetul instituției. Codruț Schneider  a activat în mediul privat, în companii mari din Argeș, în cadrul cărora a ocupat posturi de director economic.

Cea mai tânără echipă de medici

Exodul de specialiști din sistemul sanitar îi este foarte cunoscut managerului Mircea Stoian și, conștient fiind de faptul că în ciuda unor dotări de ultimă oră fără personal calificat nu poți să faci nimic, ca manager a depus toate eforturile, alături de echipa sa, să aducă medici competenți la Mioveni și să îi convingă să rămână în țară, bifând câteva victorii în acest sens. Anul trecut a reușit performanța de a aduce patru specialiști care au activat în spitale din Irlanda și din Italia, demonstrându-le că pot lucra în aceleași condiții ca și în spitalele din Europa, la ei acasă. De asemenea, se poate mândri cu o echipă de medici tineri,  formați în Capitală, care au acceptat să vină în slujba argeșenilor.

Eforturile echipei de management a Spitalului orașului Mioveni se pot observa în activitatea acestuia, cifrele fiind grăitoare. În noiembrie 2022, s-au înregistrat 600 de pacienți pe internare continuă, față de 120 cât erau în 2021. În ambulatoriu, pe tot anul trecut, au fost acordate aproape 16.000 de consultații, iar la Compartimentul de Primiri Urgențe peste 15.500 de prezentări. A crescut numărul de medici și se dorește și acoperirea necesarului de asistenți medicali.

În ultimul an, Spitalul orășenesc Mioveni a beneficiat de dotări importante, echipamente achiziționate din fonduri nerambursabile, în valoare totală de circa 5 milioane de euro, la care se mai adaugă o sponsorizare de 1,5 milione de euro din partea Nuclearelectrica. Din proiectul european s-a reușit dotarea, printre altele, cu un al doilea computer tomograf, trei aparate de radiologie mobile, laparoscoape și o stație care produce oxigen. De asemenea, a crescut adresabilitatea, prin crearea unei linii de gardă pe Anestezie și Terapie Intensivă, ceea ce a condus la creșterea numărului de pacienți operați la nivelul spitalului, la toate specialitățile chirurgicale. Și veștile bune nu se opresc aici.

Noi cabinete și compartimente se vor deschide în 2023

Anul acesta vom deschide mai multe compartimente: un cabinet de endocrinologie, un compartiment ORL și altul de chirurgie plastică, iar cabinetului de diabet i se va alătura și o secție, care va avea 6 paturi.”, a anunțat managerul dr. Mircea Stoian.

Pentru anul 2023, conducerea Spitalului Mioveni și-a propus să schimbe fața Compartimentului de Primiri Urgențe, unul dintre cele mai solicitate și solicitante sectoare ale unității medicale.

Îmi doresc aducerea unor noi medici specialiști de urgență, pentru a reduce numărul transferurilor, iar pacienții să fie tratați acasă, în Mioveni”, a explicat managerul dr. Mircea Stoian. De asemenea, la început de an, a fost anunțat faptul că la Spitalul Mioveni a fost realizat primul Centru de Traumatologie Sportivă din județ.

Astfel, sub coordonarea unor manageri tineri, entuziaști, ambițioși și altruiști, cel mai nou spital din țară a reușit să crească și mai mult, depășind orice așteptare.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nelida Ghițulescu: Toți cei care au ales asistența socială sunt Prieteni ai sufletului meu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Mioveni

Ultimele articole