Mihai Rachieru. O viziune proaspătă care are în centru dezvoltarea comunității

de | 30.01.2023 21:00 | Lifestyle

 

Mihai Rachieru s-a remarcat, încă de la câștigarea primului mandat de primar al localității Budeasa, în 2016, ca fiind printre cei mai tineri edili din județ. A venit cu o viziune proaspătă și cu dorința de a schimba în bine localitatea, iar în cei 5 ani de activitate chiar se poate spune că Budeasa este pe un trend ascendent, fiind vizibilă transformarea prin care trece. Deschis la dialog, adept al comunicării cu cetățenii și al transparentizării activității Primăriei Budeasa, Mihai Rachieru a reușit să fie mereu în mijlocul comunității și să răspundă doleanțelor acesteia.

Printre proiectele sale ce au marcat obiective în premieră pentru localitate putem enumera prima grădiniță cu program prelungit, cadastrarea drumurilor și a pășunilor, stabilirea unei sărbători a comunei, amenajarea de locuri de joacă publice sau crearea de wi-fi gratuit în anumite puncte din comună. În 2022, a mai adăugat în portofoliu și alte proiecte de maxim interes pentru comunitatea din Budeasa, respectiv primul centru de permanență și noul pod de la intrarea în satul Budeasa Mică.

Noul an l-a început cu planuri destinate tot comunității locale.

O să lucrăm ca să finalizăm obiectivele de investiții începute, iar aici vorbim de sala de sport și de căminul cultural, două lucrări finanțate prin Compania Națională de Investiții. De asemenea, ne concentrăm și pe demararea unei părți din proiectele contractate, respectiv grădinița cu program prelungit din satul Rogojina, obiectivele din componenta 10 PNRR, iar aici avem pistele de biciclete, extinderea sistemului de supraveghere cu montarea de noi camere video și digitalizarea administrației. Prin Anghel Saligny avem prinsă extinderea sistemului de canalizare și modernizarea drumurilor comunale, iar din buget propriu și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș vom realiza și modernizarea sistemului de canalizare pe strada Sudeaua.”, ne-a declarat primarul Mihai Rachieru, relatându-ne proiecția sa pentru 2023.  

Un primar nu poate realiza nimic fără o echipă competentă. S-a înconjurat de oameni cu aceeași dorință de muncă, deși ne-a mărturisit că este destul de greu în perioada actuală să găsești specialiști.

Cei care intră acum în sectorul administrației publice nu sunt pregătiți pentru sistemul bugetar și o mare problemă pe care o sesizez este aceea că nu mai sunt conștiincioși, responsabili, asumați, nu au inițiativă, adică lucrează doar ce li se dă de făcut, ei nu ar veni cu nimic nou.”, ne-a explicat acesta.

Consideră că mediul în care s-a dezvoltat este mai avantajos decât al predecesorilor săi, dar nu doar asta a fost important în reușitele sale.

Contează foarte mult și modul în care vrei să dezvolți comunitatea și viziunea pe care o ai asupra comunității. Oamenii simt nevoia de nou, lumea s-a schimbat simțitor. Deja trăim vremurile în care oamenii vin pregătiți la Primărie, sunt documentați, vin cu idei și soluții, la care poate nici nu ne-am gândit, iar acestea se dovedesc a fi foarte bune, așa că le luăm în calcul și le analizăm.”, a mai adăugat Mihai Rachieru, subliniind modul în care a evoluat societatea.

Întrebat care este proiectul de care este cel mai mândru în activitatea sa, ne-a declarat că cei în măsură să facă o asemenea analiză sunt cetățenii din Budeasa.

Oamenii trebuie să spună dacă sunt sau nu mulțumiți. Se puteau face mult mai multe lucruri și sunt conștient de asta, așa că tot ce pot să spun  este că mai am mult de muncă și numeroase proiecte de pus în operă.”, conchide Mihai Rachieru.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Răzvan Marinescu: Dorim să dezvoltăm şi să creştem constant acest brand românesc, de care suntem foarte mândri: MR. EXCLUSIVITATE!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Rachieru