Gala CONAF Women in Economy – victorie pentru anteprenoare!

de | 11.03.2024 14:30 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Național

▼ Premierul și-a luat un angajament pentru reprezentarea de gen în proporție de 50%

Cel de-al șaselea eveniment emblematic pentru antreprenoriatul feminin și egalitatea de gen a avut loc la Ateneul Român, sala dovedindu-se neîncăpătoare. Gala CONAF „Women in Economy – We dream, we can, we lead!”, devenită o tradiție, s-a desfășurat anul acesta, în premieră pentru o confederație patronală, sub înaltul patronaj al Parlamentului European și al Reprezentanței Comisiei Europene în România. După ce prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat pe scenă angajamentul ferm că se va asigura ca, în toate consultările cu reprezentanții mediului de afaceri, femeile să fie reprezentate în proporție de 50%, ecosistemul antreprenorial feminin a obținut o victorie. Această măsură vine ca o recunoaștere a succesului și eficienței demonstrate de femeile antreprenor, care contribuie semnificativ la economia românească și care, conform studiilor, generează profituri mai mari procentual decât omologii lor bărbați.

Peste 1.000 de invitați au fost prezenți la eveniment, oficiali, diplomați, manageri, antreprenori cărora li s-au alăturat pe scena Ateneului Român: consilierul prezidențial, domnul Cosmin Marinescu, care a transmis mesajul președintelui României, E.S. domnul Klaus Werner Iohannis, pentru întregul mediu de business; președinta Republicii Moldova, E.S. doamna Maia Sandu; președintele Senatului României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă; prim-ministrul României, domnul Marcel Ciolacu; șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, E.S. doamna Ramona Chiriac; ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan; ministrul Afacerilor Externe, doamna Luminița-Teodora Odobescu; ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Adrian-Ioan Veștea; ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Bogdan Ivan; precum și ambasadorul SUA în România E.S. doamna Kathleen Kavalec.

De asemenea, au mai fost prezenți oficiali, precum șeful Cancelariei Prim-Ministrului, domnul Mihai Ghigiu; ambasadorul Croației E.S. doamna Marija Kapitanović; ambasadorul Republicii Elene E.S. doamna Evangelia Grammatika; ambasadorul Republicii Moldova E.S. domnul Victor Chirilă; ambasadorul Regatului Spaniei în România și Republica Moldova E.S. domnul José Antonio Hernández Perez-Solorzano; ambasadorul Turciei E.S. domnul Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Austriei E.S. doamna Margit Bruck-Friedrich, Deputy Head of Mission of Estonia, doamna Kersti Kirs.

Pe parcursul evenimentului, au fost onorate 10 doamne care și-au depășit limitele propriilor ambiții și au excelat în diverse domenii-cheie ale societății. În cadrul ceremoniei de premiere au fost acordate și două premii speciale.

În diversitatea ei, Confederația a dezvoltat reziliență și perseverență, nu numai pentru a răspunde provocărilor, dar și pentru a proteja valorile comune. Există momente existențiale când oamenii, în diversitatea lor, se strâng, pentru că trebuie să facă față și să învingă  provocări și amenințări. Cel mai mare eveniment al anului dedicat antreprenoriatului feminin a marcat un important succes al conceptului de incluziune, a cărui materializare societatea românească o cere prin vocea CONAF, de peste 8 ani. Recunoașterea la cel mai înalt nivel al contribuției și al performanței feminine ca parte fundamentală a economiei, în discursul prim-ministrului, domnul Marcel Ciolacu, odată cu invitația oficială la masa dialogului social, are pentru CONAF putere de lege”, a declarat la începutul evenimentului Cristina Chiriac, președinta CONAF. 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Georgiana Prodescu, antrepenor: Sunt visătoare și acesta este o “boală care nu se vindecă”!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CONAF