anchetaonline.ro

COD GALBEN! Vin ninsorile în aproape toată țara

de | 03.02.2023 10:48 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

COD GALBEN! Vin ninsorile în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă în intervalul 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18.

Potrivit ANM, se vor semnale ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. Vântul va avea intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h.

Totodată, meteorologii anhunțî că aria ninsorilor se va extinde, începând din această seară, dinspre nord-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

cod galben - COD GALBEN! Vin ninsorile în aproape toată țara

Foto Meteo România

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.
Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare”, transmite ANM.

Meteorologii amintesc că de duminică, 5 februarie, vremea se va răci extrem de mult, devenind geroasă.

Foto descriptiv ANTENA 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Val de aer polar! Se anunță temperaturi de -20 de grade

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: