”George Bengescu și-a pus întreaga știință și viață în slujba României”

de | 15.01.2024 14:22 | Ștefănești, Cultură

Muzeul Golești i-a dedicat simpozionul organizat cu ocazia Zilei Culturii Naționale academicianului George Bengescu, descendent din neamul Goleștilor. Evenimentul a avut loc în sala Istoria a Muzeului Golești.

Muzeul Golești a început seria evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale de sâmbătă, când, de la orele 10:00, a fost anunțată șezătoarea ”Argeș – Muscel”. Tot sâmbătă a avut loc și evenimentul de evocare a personalității Anei Davila (1834 -1874) – promotoare a culturii românești și a costumului popular tradițional. Astăzi, în programul de activități a fost prevăzut vernisajul expoziției internaționale cu tematică etnopgrafică pentru copii ”Animalele din curtea bunicilor” – în bolnița marelui ban Radu Golescu, urmat de Simpozionul dedicat academicianului George Bengescu, descendent din neamul Goleștilor – în sala Istoria.

”Lui George Bengescu, un onorabil și demn continuator al marilor cărturari Golescu, licențiat al Facultății de Litere din Paris și căruia Facultatea de Drept din Liege i-a conferit titlul de doctor în științe politice și administrative, Muzeul Golești i-a dedicat simpozionul organizat cu ocazia Zilei Culturii Naționale. George Bengescu și-a pus, așa cum au făcut și străbunii lui, Goleștii, întreaga știință și viață în slujba României. Îndeplinim astfel ultima dorința a marelui om de litere și dimplomat român, George Bengescu, care spunea – «Am speranţa ca după moartea mea modestul meu nume să supravieţuiască câtă-va vreme în suvenirul celor care iubesc munca, studiul şi literele. Aceasta este soarta pe care am visat-o încă din tinereţea mea»”, au transmis cei de la Muzeul Golești pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lista evenimentelor organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 15-19 ianuarie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole