George Simion s-a luat de parlamentarii argeșeni că nu defilează cu tricolorul în piept!

de | 12.04.2022 14:15 | Național, Pitești

Președintele AUR, George Simion, a atins culmile ridicolului într-un live pe care l-a susținut, săptămâna trecută, în Parlament, în ziua în care președintele Ucrainei s-a adresat românilor.

Pentru respectivul moment, în sala de plen, membrii legislativului s-au prezentat într-un număr impresionant de mare. Nu au lipsit însă și tensiunile, în prim-plan aflându-se aleșii de la AUR care au venit cu fanioane cu steagul României pe care le-au așezat în dreptul băncilor alocate lor, în timp ce reprezentanții USR au purtat steagul Ucrainei în piept.

George Simion i-a apostrofat pe parlamentari ba că nu poartă tricolorul în piept, ba că și-au pus însemnele Ucrainei. Acesta nu doar că nu a fost interesat de discursul lui Zelenski pe care l-a catalogat drept „un scenariu prost de Hollywood”, dar i-a deranjat și pe ceilalți, plimbându-se prin sală, filmându-i ostentativ și făcând comentarii la limita penibilului.

Ionuț Moșteanu, către George Simion: „Vrei locul meu? Nu-i așa de simplu! Trebuie să mai și muncești!”

„Noi am pregătit niște steaguri ale României, cei de la USR au steaguri ale Ucrainei!” – a spus Simion, adresându-i-se inclusiv deputatului argeșean Ionuț Moșteanu, care l-a invitat să… facă pași pentru că tocmai îi ocupase locul.

„Vrei locul meu? Nu-i așa de simplu! Trebuie să mai și muncești!”, i-a transmis Moșteanu lui George Simion. Acesta din urmă a continuat să le reproșeze useriștilor că au ales să poarte însemnul steagului Ucrainei, în semn de solidaritate cu victimele masacrului ordonat de Putin.

„Lasă, Georgică, degeaba ai tu tricolorul acolo, dacă tot pentru Moscova lucrezi. Tot alte interese reprezinți, nu te mai da mare patriot! Știi ce s-a vorbit despre Moldova?”, i-a replicat parlamentarul USR Bogdan Rodeanu, moment în care George Simion a spus că Moldova e următoarea.

„Atât timp cât o să fim alături de Ucraina și alături de Occident și cât vom lucra împotriva Federației Ruse, Republica Moldova va fi apărată.”, a conchis Rodeanu.

Remus Mihalcea: „Noi purtăm steagul în inimă!”

Proaspătul președinte al AUR s-a luat și de parlamentarii PSD de Argeș, care așteptau civilizat, în bănci, discursul președintelui Ucrainei.

„Ia uite, colegii de la Argeș vor să-i băgăm și pe ei în seamă, dar ei n-au steagul României!”, a spus Simion, trecând pe lângă deputații PSD Remus Mihalcea, Nicolae Pavelescu și Aurel Bălășoiu!

parlamentari PSD

„Noi purtăm steagul în inimă!”, i-a replicat Remus Mihalcea.

Simion a comentat și s-a plimbat prin sală și pe parcursul discursului lui Zelenski, în timp ce toți parlamentarii au ascultat liniștiți, măcar din bun-simț și respect pentru președintele unei țări în care mor copii, bătrâni și civili în fiecare minut.

„Mda, producțiile de Hollywood, nu știu pe cine impresionează!”, a comentat acesta, după imaginile măcelului făcute de către ruși.

Simion a comentat și în timpul discursului premierului: „Întrebarea e dacă pentru copiii români ați făcut ceva, slugilor! Să vină slugile astea să spună cum dau ele 200 de lei pe cap de ucrainian, e penibil!”

Președintele AUR s-a întâlnit în sală și cu parlamentarul PSD Nicolae Georgescu pe care l-a întrebat… „Cum vi s-a părut emisiunea?”. Georgescu s-a fofilat și nu i-a răspuns, trecând mai departe.

nicolae georgescu

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a arătat și ea revoltată de discursul lui Volodimir Zelenski și a ieșit din sală dinainte ca liderul ucrainean să vorbească, afirmând că nu poate să asculte „mizeria”. Mai mult, la final, deși nu a ascultat ce a spus acesta, Șoșoacă l-a acuzat pe Zelenski că ar fi băgat România în Război.

“Eu am ieșit frumos din sală. Nu pot să stau să ascult mizeria din sală pentru că, în primul rând, e o înregistrare. Se încalcă dispozițiile, dreptul internațional cu privire la respectul pe care trebuie să-l ofere un demnitar când se adresează Parlamentului. Măcar un live dacă se făcea. (…) Cu acest discurs domnul Zelenski a băgat România în război. Îmi pare rău că aveți și avem asemenea reprezentanți”, a afirmat Șoșoacă, aflată în același film prost ca și fostul ei șef de partid.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

10 VIP-uri din Argeș în caz de război! Ce spun că vor face dacă trebuie să-și apere țara!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: