E oficial! Procesul Lupescu vs IGJR & DIPI rămâne să se judece în Argeș!

de | 31.05.2022 16:43 | Importante, Județean, Lifestyle, Știri

Decizie nouă emisă astăzi de Curtea de Apel Pitești în litigiul dintre comandantul Jandarmeriei Argeș și superiorii săi, la pachet cu DIPI.

În acest proces, părțile cu care se judecă colonelul Gheorghe Lupescu pentru a-și recăpăta drepturile totale de șef al Inpsectorarului solicitaseră strămutarea dosarului de la instanțele din Argeș, invocând – printre altele – faptul că jandarmii argeșeni sunt cei care asigură serviciile de pază și protecție ale acestor structuri de justiție. Încercarea solicitanților de a muta judecarea procesului în alt județ s-a izbit însă de refuzul Curții de Apel care, prin sentința emisă azi, în dosarul nr 337/46/2002 a spus pas cererii de strămutare.

Litigiul rămâne așadar pe terenul magistraților din Argeș.

INFO INIȚIAL, 13 MAI 2022
La loc comanda! Lupescu se întoarce în fruntea Jandarmeriei!

Răsturnare nouă de situație în cazul comandantului Inspectoratului Județean de Jandarmi, colonelul Gheorghe Lupescu, aflat în plin proces cu superiorii săi de la nivel central. Lupescu a fost suspendat în urmă cu mai bine de un an în urma unei decizii DIPI de a-i fi retras accesul la informațiile clasificate.

Prin retragerea respectivului acces, Lupescu a fost lăsat fără capacitatea de a-și exercita funcția de comandant al Jandarmeriei Argeș și superiorii săi au luat decizia de a-l înlocui de la comandă și de a-l pune la dispoziția cadrelor.

Domnia sa a contestat în instanță, în primul rând pe fond, hotărârea DIPI de a-i retrage certificatul ORNIS și în contencios administrativ a dat în judecată Jandarmeria Română, considerând că schimbarea sa din funcție nu a îndeplinit criteriile legale. A și câștigat într-o primă fază, fiind repus temporar la comanda Jandarmeriei Argeș, dar fără a-i fi redat accesul la informații clasificate. Ulterior, printr-un viciu de procedură, în urmă cu puține săptămâni, Lupescu a fost din nou înlocuit din fruntea instituției.

Pentru ca acest film al proceselor să continue, în această după-amiază, Curtea de Apel Pitești a hotărât că fostul comandat se reîntoarce șef, făcând practic a treia mișcare de du-te-vino în această speță.

 

 

Respinge excepția lipsei de obiect a cererii reclamantului, invocată de pârât.

Admite acțiunea formulată de reclamantul Lupescu Gheorghe în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Dispune suspendarea executării ordinului nr. 1740/10.09.2021 emise de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr.8242/ 109/ 2021 aflat pe rolul Tribunalului Argeș. Ia act că reclamantul solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.

Cererea de recurs se depune la Tribunalul Argeș.

Pronunțată azi, 13 mai 2022, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței, la Tribunalul Argeș – Secția Civilă, complet specializat contencios administrativ și fiscal.”

 

 

Ghe Lupescu

 


cropped favicon - E oficial! Procesul Lupescu vs IGJR & DIPI rămâne să se judece în Argeș!Ziarul Ancheta Online

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: