anchetaonline.ro

Alina Gorghiu (PNL): Sunt convinsă că o să tot am parte de adrenalină!

de | 23.05.2022 12:18 | Știri, Județean, Politic

  • PNL Argeș a intrat în zodia matriarhatului, cu un președinte femeie în persoana Alinei Gorghiu și alte 10 doamne în Biroul Permanent Județean. S-a spus la alegerile care au avut loc acum două săptămâni faptul că noul președinte este omul de care filiala argeșeană are nevoie: este înzestrată cu suficientă ambiție, determinare și putere de muncă și, peste toate acestea, are și conexiunile necesare la centru.
  • Va fi interesant să-i urmărim evoluția în perspectiva anului electoral 2024, ținând cont de câți oameni, în interior și în exterior, își doresc să o dea în bară.
  • Cum își propune Alina Gorghiu să tranșeze lucrurile în PNL Argeș, după ce a fost titularizată pe post? Vă invităm să aflați din interviul Ancheta de mai jos!

Alina Gorghiu alegeri PNL

Doamna Gorghiu, am asistat la o victorie previzibilă a dumneavoastră în cursa pentru preşedinţia PNL Argeş. V-ați fi dorit ceva mai multă adrenalină?

Sunt convinsă că o să tot am parte de adrenalină!

Mă onorează votul colegilor. A fost rezultatul a șase luni de muncă de interimat. M-am întâlnit cu fiecare organizație, am dezbătut problemele cu care se confruntă toate localitățile locale, am discutat soluțiile. Fiecare dintre cei prezenți la alegeri a  știut că sunt omul care nu se dă înapoi de la muncă și care nu refuză pe nimeni de la masa deciziilor.

Nu am fost aleasă doar eu. Gorghiu singură nu va putea face nimic. Important este faptul că a fost aleasă o echipă solidă, care pornește acum la treabă. Misiunea noastră este să aducem liberalismul în Argeș, pentru că aici liberalismul este la el acasă!

Ce credeți că i-a împiedicat pe contracandidații dumneavoastră să își facă o campanie susținută în cadrul filialei, așa cum ați procedat și dumneavoastră, pentru a vă face cunoscute intențiile?

La alegeri, atmosfera a fost una de fair-play și așa trebuie să rămână lucrurile în PNL Argeș. Alte analize, eu nu fac. Sunt colegii mei, alături de care vom munci și în perioada următoare. Le mulțumesc tuturor pentru o conferință elegantă!

Acum că sunteți și mai legată de Argeș, vă gândiți să vă schimbați, pe viitor, și domiciliu? Presupun că la viitoarele alegeri veți candida pentru un post de parlamentar de Argeș…

Relația mea cu Argeș, și mai ales Curtea de Argeș, a fost, este și va rămâne specială. Am aici colegi, profesorii față de care am un respect deosebit, familie, prietenii… Mereu am spus, Argeș pentru mine este acasă. Iar acum am venit acasă și politic. După cum cred că ați remarcat, sunt o persoană sinceră.

Casa mea este în Argeș, chiar la țară în Argeș!

În Argeș, avem o moștenire pe care trebuie să o onorăm!

Ați venit într-o filială cu multe probleme și orgolii, cu rezultate modeste la toate alegerile, într-un județ cârmuit zeci de ani de PSD. De ce v-a trebuit o astfel de… bătaie de cap?

Argeșul trebuie să se dezvolte mai frumos! Istoricul politic din ultimii 32 de ani al județului este cunoscut: a fost condus doar de PSD. La nivelul infrastructurii rutiere, sanitare, educaționale, la nivelul de dezvoltare al zonei nu stăm bine. Vorbim de un județ care, din punct de vedere economic, are resurse. Neexploatate la adevărata lor valoare. Răspunsul trebuie dat de cei care au condus județul până acum, dar, cel mai important, este să construim pentru viitor.

PNL Argeș a intrat deja pe un alt făgaș. Privim în urmă doar ca să nu repetăm greșelile făcute până acum. Dar noi avem deja obiective stabilite. Mai sunt doar doi ani până la alegerile din 2024. Intrăm în ritm accelerat, pentru că avem de recuperat o perioadă în care activitatea organizației a fost cum a fost. Și așa cum v-am mai spus, nu sunt genul care fuge din fața niciunei provocări.

Argeșul este județul Brătienilor și al Goleștilor. Modernizarea României se poate spune că de aici a început. Avem o moștenire pe care trebuie să o onorăm.

V-ați lovit în județ de misoginismul multor ,,bărbați politici” care au luat în bășcălie candidatura dumneavoastră. Prin Timișoara ceva mai occidentală, totuși, decât Piteștiul, există aceeași atitudine disprețuitoare la adresa femeilor care aleg să activeze politic la nivel înalt?

Alina Gorghiu Bughea de Sus

Am mulțumit colegilor mei din PNL Argeș care au ales nu mai puțin de 10 femei în echipa de conducere.

La pas prin Argeș, în toate întâlnirile directe cu liberalii argeșeni, nu am remarcat așa ceva, iar votul lor vorbește cu atât mai mult. În rest, mentalitățile se schimbă în toată țara! Cei care aleg să privească femeile doar ca mână de lucru în gospodărie sunt cei care au rămas ancorați într-o societate de Ev Mediu sau care se tem că ies învinși dintr-o confruntare politică, ideologică, profesională cu o femeie.

Militez pentru egalitate de gen și nu voi face niciun pas înapoi. Chiar la acest moment, în procedură parlamentară, am două proiecte pentru promovarea femeilor în politică.

Mentalitățile misogine nu au ce căuta într-o societate modernă și dezvoltată.

Jocul politic din Argeș trebuie să se schimbe!

Acum că sunteți președinte titular al PNL Argeș, va schimba acest lucru relația pe care partidul o are (sau nu) cu PSD?

La nivel guvernamental, PNL este în coaliție cu PSD.

La nivel local, lucrurile trebuie privite dintr-o singură perspectivă. PNL Argeș trebuie să aducă bunăstare argeșenilor, atât cât se poate la acest moment și până în 2024. Voi colabora cu toți pentru agenda cetățeanului! La fel cum trebuie să colaboreze autoritățile locale cu cele județene și cu cele de la București.

Argeșul este un județ cu resurse, dar sunt probleme din sud, de la câmpie și până în zona de munte. Să vă dau exemple? Doar 65-70% din drumurile județene sunt asfaltate, este un mare of în sud. În partea cealaltă? Avem cei mai mari munți din țară, dar nu avem o pârtie de schi! Și acestea sunt promisiuni care tot vin de 15 ani! Asta mi se pare cel mai grav și asta vă promit că o să schimbăm! Să tot promiți de 15 ani un lucru și să nu fii în stare să faci nimic …  Jocul politic din Argeș trebuie să se schimbe!

I-am văzut pe domnul Ciucă și Ciolacu la braț, prin Ucraina. Vreo șansă să vă vedem și pe dumneavoastră la braț cu domnul Ion Mînzînă?

Nu am în agendă trecută nicio vizită în Ucraina.

Mulți au încercat și toți au eșuat în lupta cu colosul PSD aici, în Argeș. Ce vă face să credeți că veți obține victorii notabile la alegerile viitoare?

Lupta mea nu e cu PSD. Depinde de PNL să-și depășească limitele. Și avem proiecte pe care să le susținem. La nivel de județ, la nivel de orașe și comune.

Modernizarea Parcului Trivale, studiu de oportunitate pentru un nou spital municipal sau studiul de fezabilitate pentru parcul industrial sunt proiecte propuse de noi, incluse în programul bugetat pentru 2022 la Pitești. La Câmpulung am susținut deblocarea proiectului Hala Centrală, construcția de creșe, precum și realizarea studiului de fezabilitate conductă aducțiune apă.

Liberalismul revine acasă!

PSD vorbește în permanență despre binecuvântarea venirii lor la guvernare, după ce, alături de USR, dumneavoastră, liberalii, ați fi pus țara pe butuci. Sunteți sigură că PSD vă este, totuși, partener de guvernare?

Actuala coaliție de guvernare se dovedește stabilă. Realizarea acestei coaliții a fost decizia unor oameni politici maturi și responsabili care au înțeles nevoia stabilității politice și a deciziilor pragmatice care pot trece țara prin criză.

Eficiența coaliției de guvernare se vede!

Programul „Sprijin pentru România”, care înseamnă 17,3 miliarde lei, din care 60% merg către politici publice eminamente liberale: investiții și mediul de afaceri.

Gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, programul ”Anghel Saligny”, care a fost suplimentat cu 15,5 miliarde lei (ajungându-se la 65,5 miliarde lei) pentru a acoperi toate solicitările venite din țară. Argeșul a primit 1,5 miliarde de lei. PNRR, în curând și adoptarea Legii offshore.  Dar toate acestea nu au picat din cer. Se pot face pentru că toate guvernările PNL din ultimii ani au fost eficiente.

Florin Cîțu regretă că și-a încordat mușchii la USR, iar aceștia au plecat de la guvernare. Dumneavoastră aveți regrete după guvernarea USR-PNL?

PNL are nevoie de parteneri serioși la guvernare, care nu își strâng jucăriile și o iau din loc doar pentru că nu pot renunța la orgoliile unei persoane sau alta. Guvernarea nu este un joc de-a v-ați ascunselea. Românii au ales un Parlament, mai departe, datoria partidelor politice este să guverneze cu responsabilitate, să asigure stabilitate în țară, echilibru, mai ales că vremurile sunt așa cum sunt! Acum, aceasta este singura majoritate posibilă matematic. Privirea înainte!

 Ce se va schimba în filiala PNL Argeș o dată cu alegerea dumneavoastră?

Liberalismul revine acasă. Vom demara programul de dezvoltare pentru Argeș și de provocare a restului mediului politic. Au stat prea mult într-o zonă de confort, fără a-i deranja vreun oponent  politic.

Avem proiecte bune pentru dezvoltarea locală. Le vom promova, le vom susține și ne vom bate să le implementăm.

Vom propune soluții pentru agricultura argeșeană, pentru dezvoltarea parcurilor industriale în Argeș … susținem proiectele de infrastructură … și pentru partea de nord a județului sunt multe în plan.

Veți vedea dinamism la PNL Argeș și în toate organizațiile sale, de tineret, de studenți, de seniori, de femei. La comunicarea online, suntem pe calea bună, dar va fi și mai puternică.

Alina Gorghiu Simfonia Lalelelor2

La ce să se aștepte colegii care au carnet de partid liberal, dar semnalizeză în permanență spre stânga?

PNL Argeș are drumul său! Colegii care au disponibilitatea și dorința de a lucra pentru PNL Argeș își vor găsi locul la masa deciziei alături de mine și de echipa mea.

Ca președinte nou ales, care sunt cele mai importante direcții de acțiune pe care vi le-ați setat în acest mandat?

PNL Argeș va crește! Aceste alegeri au stabilizat definitiv organizația, avem o conducere statutară. Știm că nu avem la dispoziție tot timpul din lume, că suntem deja la jumătatea ciclului politic, dar tot ce vom face, vom face mai repede. Deja comunicarea online a fost integral reorganizată. De asemenea am făcut un tur complet de întâlniri cu liderii din conducerea organizațiilor din întreg județul.

Urbanul va fi o prioritate! Munca noastră nu începe acum, a început deja de 6 luni! Dar mai avem multe de făcut, în primul rând vom scoate din zona de confort pe toți aleșii locali din Argeș, vom vorbi deschis despre problemele județului, nu ne vom feri de niciun subiect. Cine are soluții, bravo lui!, și bine pentru argeșeni.

Veniți pe pagina mea de Facebook și a PNL Argeș să vedeți acțiunile noastre!


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nuntă mare în PNL. Purtătorul de cuvânt s-a căsătorit cu fiica fostului ministru de Interne

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | PNL | PNL Argeș | PSD