Grădiniță din Argeș închisă din cauza riscului de prăbușire la cutremur

de | 13.03.2023 14:21 | Știri, Administrație, Județean

În urmă cu puțin timp s-a încheiat o ședintă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență!”, anunță prefectul Radu Perianu.

Prefectul mai precizează faptul că reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Câmpulung au transmis o hotărâre luată joia trecută pentru suspendarea activităților școlare la Grădinița cu Program Prelungit Sfântul Nicolae.

Clădirea în care se află grădinița, spune hotărârea CLSU, este încadrată în clasa de risc seimic I conform unei expertize din 2008 și în clasa de risc seismic II, după o expertiză făcută în 2014.

Conform dispozițiilor date de Ministerul Educației, relocarea copiilor sau orice altă măsură legată de activitatea școlară în clădiri cu risc seismic intră în atribuțiile Inspectoratului Școlar Județean și ale autorității publice locale.

Ca atare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu poate lua decizii pe care trebuie să le ia autoritățile locale.

 

Este vorba despre copii și aș vrea să cred că ceea ce s-a întâmplat, faptul că s-a cerut o hotărâre a CJSU deși nu putea acest for să ia astfel de decizii, este o eroare, că s-a solicitat din neștiință și nu pentru a pasa responsabilitatea. Este, însă, o greșeală care îi afectează pe părinți.

Oamenii care au copiii la această grădiniță nu pot lipsi de la serviciu pe termen nelimitat, nu au timp ca cei care ar trebui să ia măsuri, să se și hotărască să facă acest lucru,” transmite Radu Perianu. 

Prefectul județului Argeș mai spune că se bucură de faptul că a fost informat de acest lucru și transmite că relocarea micuților se va face cu mare atenție.

Este bine că am fost informați și suntem foarte atenți la ce se va întâmpla cu acești copii, unde vor fi relocați, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă”, mai adaugă Radu Perianu. 

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole