Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni. Vezi de unde vine mirosul urât din baie!

de | 26.03.2024 12:55 | Mioveni, Administrație

Administrația locală din Mioveni avertizează cetățenii să nu arunce în canalizare uleiul alimentar uzat. Pe lângă faptul că reprezintă un mare factor de poluare al apei și solului, uleiul alimentar uzat și grăsimile animale reziduale aruncate la canalizare se depun pe conducte, unde pelicula de grăsime începe să crească creând blocaje pe rețea, ce conduc la refularea apelor uzate, mirosuri neplăcute și colmatarea instalațiilor.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni

O practică pe cât de comună în gospodării și la agenții economici din industria alimentară, pe atât de greşită este aruncarea uleiul alimentar uzat și a grăsimilor la chiuvetă sau în vasul de toaletă. ”Reamintim tuturor agenților economici din industriile generatoare de ape uzate cu conținut de grăsimi vegetale si animale – precum restaurantele, cantinele, unități de catering și altele din această categorie, faptul că SUNT OBLIGAȚI SĂ AIBĂ INSTALAT SEPARATOR DE GRĂSIMI! Acestă prevedere se aplică și societăților comerciale din industria alimentară care au ca specific bar, cafenea, cofetărie, patiserie, etc. Această obligație derivă din cerințele legale privind evacuarea apelor uzate, prevăzute în HG 188/2002 (art.5 din Anexa nr. 1 – Normativ NTPA – 011 și art.5 din Anexa nr. 2 – Normativ NTPA -002), precum şi normelor europene impuse”, transmite administrația locală din Mioveni.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni

O altă metodă, pe care o prezintă administrația locală, se referă la colectarea separată a uleiului uzat și reciclarea:

  1. Lasă uleiul la răcit după ce ai terminat de gătit;
  2. Strecoară uleiul pentru a elimina impurităţile şi resturile de mâncare;
  3. Pune uleiul strecurat într-un recipient de plastic, metal sau sticlă;
  4. Mergi cu recipientul la punctul de colectare din Piaţa Dacia, de unde va fi trimis spre reciclare.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

“Jocul Regilor” se dispută la Mioveni. Concurs de șah pentru elevi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Orașului Mioveni