Grupare de trafic de droguri destructurată! Vindeau prin Telegram!

de | 10.04.2023 22:13 | Știri, Eveniment, Național

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, alături de procurorii DIICOT au urmărit, în perioada mai 2022 – aprilie 2023, activitățile unei grupări organizate de trafic de droguri, distribuind “droguri de risc și de mare risc pe o platformă criptată aparținând unei cunoscute rețele de socializare“, fără a preciza exact numele acesteia, însă fotografiile publicate arată că este vorba despre Telegram, a informat Poliția într-un comunicat de presă.

iarba dulce telegram - Grupare de trafic de droguri destructurată! Vindeau prin Telegram!

Sursa Foto biziday.ro

Astfel, în comunicat se precizează că “platforma era cea mai importantă din România, având în prezent aproape 11.000 de membri activi. Distribuția drogurilor ar fi fost îndreptată, cu predilecție, spre consumatorii tineri, elevi și studenți“.

În urma acțiunilor, Polițiștii au efectuat în cursul zilei de astăzi, 17 percheziții domiciliare în București, Ilfov, Mureș, Brăila, Galați și Dâmbovița, la locuințele principalilor distribuitori de droguri.

În urma acestora, au fost descoperiți și ridicați 17.500 de lei, 110 dolari, 100 de euro, 3,5 kilograme de cannabis, 20 de telefoane mobile, 2 cartușe de 9 mm, 20 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă (NSP), 228 de comprimate de ecstasy și 48 de timbre LSD.

Gruparea ar fi asigurat distribuția de droguri de risc și de mare risc, la nivel național, în majoritatea marilor orașe.

Pentru achiziționarea drogurilor, clienții îi contactau pe vânzători prin platforma Telegram, acolo unde în urma negocierilor directe, ar fi fost îndrumați către cel mai apropiat dealer local, în funcție de localitate, tipul de drog solicitat și alte criterii.

Distribuitorii și-ar fi promovat ofertele de droguri pe această platformă și ar fi încercat să își împartă zonele de distribuție, astfel încât să acapareze cât mai mulți clienți“, transmite Poliția Română, conform biziday.ro.

Sursa Foto biziday.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doctorița Nicolescu s-a sinucis! Femeia s-a aruncat de la etaj!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: