anchetaonline.ro

Grupul Anonymous declară „război cibernetic” Rusiei

de | 26.02.2022 10:06 | Național

Hackerii din grupul Anonymous au declarat un „război cibernetic” Rusiei, în urma acțiunilor desfășurate de trupele Kremlinului în Ucraina. Potrivit unui tweet, aceștia sunt „oficial într-un război cibernetic împotriva guvernului rus” și au susținut că au reușit să oprească site-ul RT, rețeaua de mass-media controlată de statul rus.

Totodată, ministerul ucrainean al Apărării a cerut ajutorul unor experți în securitate cibernetică pentru a forma echipe de hackeri în vederea apărării infrastructurii ucrainene și pentru lansarea atacurilor cibernetice asupra forțelor invadatoare ale Rusiei, potrivit declarației a unuia dintre experți pentru Reuters.

Într-o postare distribuită pe forumurile hackerilor a cerut comunității de securitate cibernetică a țării „să se implice în apărarea cibernetică a țării noastre”, se arată în raport.

În urma atacurilor hackerilor, mai multe site-uri asociate cu guvernul Rusiei au fost inaccesibile în cursul zilei de joi, inclusiv site-ul Ministerului Apărării, al Kremlinului și cel al Dumei parlamentare, precum și site-ul băncii de stat Sberbank, cea mai mare bancă a țării.

Si site-urile guvernului ucrainean au fost atacate de două ori în ultimele săptămâni, unele dintre atacuri fiind puse la cale de serviciul de informații militare al Rusiei, GRU, potrivit serviciilor de securitate occidentale.

Citește articolele pe același subiecte: Anonymous | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: