Grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ

de | 06.09.2023 09:58 | Național, Politic

Mai mulți demnitari au semnat, ieri, Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară. Unul dintre elementele de noutate ale documentului este constituirea unor grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ. Urmează elaborarea unui cadru normativ care să faciliteze depistarea consumului de droguri în școli, pe baza unor proceduri care să implice acordul părinților, să asigure confidențialitatea, nediscriminarea, să evite stigmatizarea sau bullyingul, potrivit ministrului Simona Bucura-Oprescu.

Ieri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost semnat Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară.  Planul Național Cadru de Acțiune este semnat de: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, Ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia – Elena Intotero, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și doamna Lavinia Arnăutu, reprezentant al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

”Urmează elaborarea unui cadru normativ”

„Combaterea consumului de droguri în școli, prevenirea cazurilor de bullyng și a celor de violență sunt o prioritate pentru Guvernul României! Acesta este motivul pentru care am semnat, alături de mai mulți colegi miniștri, Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară, în condițiile în care peste câteva zile începe noul an școlar.

Implicarea asociațiilor de elevi și părinți, alături de reprezentanți ai autorităților, prin constituirea unor grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ este unul dintre elementele de noutate.

Urmează elaborarea unui cadru normativ care să faciliteze depistarea consumului de droguri în școli, pe baza unor proceduri care să implice acordul părinților, să asigure confidențialitatea, nediscriminarea, să evite stigmatizarea sau bullyingul”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Important pentru românii care lucrează în Kazahstan. Memorandum privind pensiile și asigurările sociale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole