Important pentru românii care lucrează în Kazahstan. Memorandum privind pensiile și asigurările sociale

de | 05.09.2023 20:38 | Național, Politic

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a primit astăzi, 5 septembrie 2023, vizita excelenței sale Ali Yerlik, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România. În cadrul întâlnirii s-au creionat pașii ce trebuie făcuți astfel încât contribuțiile la pensii ale cetățenilor din ambele țări să fie recunoscute și calculate după retragerea din activitate.

În marja discuțiilor bilaterale, ambasadorul a apreciat cooperarea extrem de strânsă a părții române pentru protejarea drepturilor angajaților și securitatea în muncă și a asigurat că Guvernul din Republica Kazahstan dorește să rămână un partener solid pentru asigurarea securității energetice din regiune, arată Ministerul Muncii în comunicatul publicat.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii

Un contributor important la buget

La rândul său, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a exprimat aprecierea pentru faptul că investițiile Republicii Kazahstan în România reprezintă un contributor important la buget și în special la sistemul public de pensii. De altfel, ministrul român apreciază că Republica Kazahstan este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din Asia Centrală, potrivit sursei citate. În cadrul întâlnirii s-au creionat pașii pe care atât România, cât și Kazahstan, trebuie să îi facă astfel încât contribuțiile la pensii ale cetățenilor din ambele țări să fie recunoscute și calculate după retragerea din activitate, ale cetățenilor kazahi care lucrează în România, dar și ale românilor care își desfășoară activitatea în Republica Kazahstan. În acest sens, partea română și cea kazahă au convenit să fie încheiat un memorandum privind pensiile și asigurările sociale.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă: ”Am încredere în capacitatea mininistrului Simona Bucura-Oprescu de a veni cu un proiect al Legii Pensiilor”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii