Senat. Sălile de jocuri de noroc, în afara orașelor

de | 05.09.2023 20:00 | Național, Politic

Senatorii au adoptat astăzi o propunere legislativă de modificare a OUG 77/2009, prin care licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, iar amenda pentru permiterea accesului minorilor se dublează, potrivit Agerpres. Proiectul va merge la Camera Deputaților, care este for decisional.

Astfel, licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori. De asemenea, o altă prevedere arată că ”spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti”. Potrivit sursei citate, în noua formă a actului normativ se mai prevede că: ”Spaţiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m a unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestora, a unor locuri de joacă pentru copii definite ca orice spaţiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii, a parcurilor, a unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi alte asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora”.

Sursă foto: Facebook Sensul României

Amenda pentru permiterea accesului minorilor în locaţiile de desfăşurare a jocurilor de noroc se sancţionează la prima abatere cu amendă de la 100.000 la 200.000 lei. La a doua abatere, licenţa operatorului este suspendată timp de şase luni, iar la a treia abatere este anulată fără posibilitatea de licenţiere a aceluiaşi operator timp de trei ani.

Foto descriptiv. Sursă foto: monitorulcj.ro și Facebook Sensul României.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatorii au decis. Proiectul privind restaurarea Bisericii “Sfânta Treime” din Goleşti, vot pozitiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Senatul României