Senatorii au decis. Proiectul privind restaurarea Bisericii „Sfânta Treime” din Goleşti, vot pozitiv

de | 05.09.2023 16:35 | Politic, Ștefănești

Vești bune pentru Argeș. Senatorii au aprobat sprijinul financiar pentru restaurarea şi conservarea Bisericii „Sfânta Treime” din Goleşti (Argeş), monument istoric aflat într-un grad accentuat de degradare. Propunerea legislativă care vizează acordarea sprijinului a fost depusă, în luna mai, la Senat, în calitate de prim for sesizat.

Proiectul prevede alocarea de la bugetul de stat a unui milion de lei anual, pentru o perioadă de 15 ani. Puteți vedea aici intervenția din Senat președintelui PNL Argeș, Alina Gorghiu.

”Obiectivul proiectului este salvarea de la distrugere a unui monument de referință pentru istoria țării noastre. Are nevoie de acest sprijin financiar de la stat pentru lucrările de conservare și restaurare atât de necesare, atât în interior, cât și pe partea de exterior”, a subliniat în discursul susținut în Senat, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

”Nu am lăsat nimic la voia întâmplării!”

Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, și-a exprimat încrederea că acest proiect va primi vot similar și la Camera Deputaților.

 ”Cu 85 de voturi ”pentru” , 1 ”contra” și 2 ”abțineri”, plenul Senatului a votat astăzi propunerea legislativă pe care am inițiat-o pentru a se asigura fonduri necesare de la bugetul de stat pentru restaurarea și conservarea bisericii ”Sfânta Treime” din Golești, obiectiv din patrimoniul național.

Nu am lăsat nimic la voia întâmplării! Tocmai de aceea, am avut discuții cu colegii parlamentari de la PSD, de voturile cărora aveam nevoie, să ne sprijine în acest demers.

Am încredere că, și la Camera Deputaților, for decizional, votul va fi similar cu cel de la Camera Superioară a Parlamentului”, a precizat președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, potrivit comunicatului transmis.

”Trebuie salvată de la ruină”

”Biserica ”Sfânta Treime” din Golești, unde sunt înmormântați doi prim-miniștri ai României, un actor important al Revoluției de la 1848 și doi mari cărturari, toți din familia Golescu, trebuie salvată de la ruină. Vorbim despre o adevărată bijuterie arhitecturală și plină de istorie. Suntem cu toții conștienți că atât costurile care privesc restaurarea și conservarea bisericii, cât și întreținerea ei nu pot fi acoperite din donațiile cetățenilor la momentul actual.

În acest context am inițiat propunerea legislativă de a se aloca anual, de la bugetul de stat, pe o perioadă de 15 ani, suma de un milion de lei către Biserica ”Sfânta Treime” din Golești.

Județul nostru are o bogăție culturală și istorică uriașă. Iar datoria care ne revine nouă este să avem grijă de ea.

Mulțumesc încă o dată și colegilor din PSD și celorlalți coinițiatori pentru că au pus umărul să salveze acest obiectiv de patrimoniu din județul Argeș”, a concluzionat Alina Gorghiu, potrivit sursei citate.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce se întâmplă cu urșii din județ. Ministrul Mediului a dispus intervenția asupra a nouă animale din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu