Guvernul pregătește noi pachete cu ajutoare pentru pensionari! Mâncare și medic la domiciliu

de | 06.05.2023 08:27 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Guvernul pregătește noi pachete cu ajutoare pentru pensionari! Mâncare și medic la domiciliu

Noi ajutoare sunt pregătite pentru pensionarii români cu venituri mici. Guvernul vrea ca pentru pensionarii cu venituri reduse să trimită asistență sanitară acasă în caz de nevoie, medic asistent și mâncare, adică pachete de catering cu mâncare direct la domiciliu.

De aceste noi pachete vor putea beneficia românii până în 60 de ani şi cei cu un venit până în 1700 de lei.

Deja este scos în dezbatere publică pentru a asigura aceste tipuri de servicii la domiciliul persoanelor vârstnice. Avem în vedere o limită de venit care este aplicabilă acum și pentru voucherele de alimente, respectiv 1.700 lei. Intenționăm ca prin aceste servicii, cele de catering, dar și cele de asistență medicală primară, să venim în ajutorul persoanelor vârstnice.” a explicat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vineri, la Antena 3 CNN

Bugetul alocat în programul operațional „Incluziune și demnitate socială” este în jur de aproximativ 150 de milioane de euro.

Cei care pot să contribuie la implementarea acestor categorii de proiecte, sunt ONG-urile care vor fi selectate sau autoritățile locale care vor dori să se implice prin serviciile sociale pe care le au la dispoziție.

Cu alte cuvinte, ONG-urile care vor fi selectate sau autoritățile locale care vor dori să se implice prin serviciile sociale pe care le au la dispoziție pot să contribuie la implementarea acestor categorii de proiecte.

Intenționăm, de asemenea, ca fiecare dintre beneficiarii finanțării lor, respectiv cei care aplică pentru obținerea acestei finanțări, să aibă o rază de acoperire încât să putem comunica cu persoanele vârstnice cine sunt, care este lista acestor prestatori de servicii sociale autorizați și să le furnizăm inclusiv datele de identificare ale acestor furnizori.

În felul acesta poate fi asigurat accesul cât mai facil al persoanelor vârstnice la serviciile de hrană și la cele medicale.

Nu am luat încă o decizie în privința modului în care vor putea fi contactaţi furnizorii de servicii sociale.

Este posibil să avem într-adevăr și acest card care să ateste calitatea de beneficiar a persoanelor vârstnice care se încadrează în această categorie.”, a mai declarat ministrul

Marcel Boloș spune că acest proiect este unul în premieră pentru România și că încearcă să depună tot efortul pentru ca  din septembrie să fie operațional.

E un tip de servicii sociale în premieră pentru România și pentru persoanele vârstnice și ne gândim chiar să alocăm resursele inclusiv pentru condițiile de locuire.

Intenționăm să depunem toate diligențele necesare încât din septembrie să fie operațional acest tip de serviciu. El este așteptat în rândul beneficiarilor, respectiv al persoanelor vârstnice, și mai ales că urmează din nou o iarnă care va fi destul de dificilă.

Din acest punct de vedere, în special vârstnicii singuri au nevoie de aceste tipuri de asistență la domiciliu”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene Marcel Boloș, vineri, la Antena 3 CNN.

foto descriptiv infofinanciar.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Președintele Klaus Iohannis participa la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș

Ultimele articole