Guvernul a prelungit plafonarea tarifelor RCA până la 31 decembrie 2023

de | 05.10.2023 18:46 | Național, Economic

Este oficial. Guvernul a prelungit, până la finalul anului 2023, perioada de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime din asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Astfel, costul actual al RCA se va menține până la sfârșitul lunii decembrie.

Guvernul a prelungit, până la finalul anului 2023, perioada de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime din asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, prelungirea fiind până la 31 decembrie a anului în curs 2023. Actul normativ asigură posibilitatea respectării obligațiilor legale ce rezultă din încheierea contractelor RCA, în baza cărora se acordă despăgubiri produse terților, ca urmare a unor accidente și incidente în trafic. Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor în ultimul trimestru din anul în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin.

”Sunt aproximativ 800.000 de mașini pentru care din 8 decembrie este nevoie de asigurare nouă”

”În contextul în care sute de mii de șoferi rămân fără polițe la finalul anului, era vitală protejarea consumatorilor și menținerea accesibilității asigurărilor auto. Tarifele RCA pot varia semnificativ de la o companie de asigurări la alta, iar uneori aceste tarife pot deveni prohibitiv de mari pentru șoferii cu venituri mai mici. Plafonarea tarifelor asigură că RCA rămâne accesibilă pentru toți șoferii, ceea ce este esențial pentru asigurarea siguranței rutiere. Gândiți-vă că sunt aproximativ 800.000 de mașini pentru care din 8 decembrie este nevoie de asigurare nouă. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu se lua această decizie, de aplicare a tarifelor de primă maxime de asigurare RCA practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023? Aceasta cu atât mai mult în contextul în care suntem țara care este pe primul loc în topul negativ al țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente și cei mai mulți morți pe șosele, pe cap de locuitor”, a explicat ministrul Marcel Boloș, potrivit informării publicate de Ministerul Finanțelor.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA

Ultimele articole