Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești

de | 23.04.2024 16:00 | Pitești, Lifestyle

Vineri, 26 aprilie Filarmonica Pitești organizează o nouă ediție a conferințelor-recital ale Filarmonicii.

Evenimentul se ține de la ora 19.00  la Centrul Multifuncțional iar invitatul lui Mădălin Voicu Jr. este Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Reamintim faptul că luna trecută invitat a fost actorul Constantin Cotimanis.

Tema ediției de vineri seara este „Arta, ca manifestare a iubirii divine din noi”.

IPS Calinic

Calinic Argeșeanul  s-a născut la 6 iunie 1944 în Cracăul-Negru, județul Neamț. A urmat școala generală în satul natal și comuna Bălţăteşti a aceluiași județ. După absolvirea Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamţ absolvă Institutul Teologic Ortodox de Grad Universitar din Sibiu. Calinic Argeșeanul parcurge toate treptele ierarhei duhovnicești ajungând diacon celib, preot, duhovnic, arhiereu-vicar, locțiitor de episcop, episcop și arhiepiscop, o dată cu ridicarea la rang de episcopie a Episcopiei Argeșului și Muscelului. Înalt Prea Sfințitul are și o bogată activitate academică și de cercetare înființând seminarii teologice, școli de cântăreți și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfânta Muceniţă Filoteia” din Piteşti (1991), actualmente Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Este și fondator de publicații: „Argeşul Ortodox” (săptămânal de informare bisericească, teologie şi spiritualitate al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului), „Lumină lină” și „Păstorul Ortodox” (serie nouă). A publicat 89 de lucrări în volum, a coordonat publicarea a 40 de volume și a  publicat peste 1200 de studii, interviuri, recenzii, pastorale şi articole în reviste bisericeşti şi publicaţii laice. Este membru de onoare al Societăţii Profesorilor de Muzică şi Desen din România, vicepreşedinte pe ţară al Societăţii pentru Învăţătura Poporului Român și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Madalin Voicu Jr 2 - Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești

Mădălin Voicu Jr este pianist de succes, cu multe concerte si recitaluri în țară și în străinătate. Acesta este și pianist corepetitor la Opera Națională București (direcția de balet).

Important! Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, anunță organizatorii.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste un milion de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Gheorghe

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești