Încă mai sunt fonduri la Rabla pentru mașini de spălat. Când se activează voucherele

de | 07.12.2022 21:54 | Știri, Economic, Județean

Luni, 5 decembrie, începând cu ora 10.00 fix, cei care aveau deja cont în aplicația AFM Rabla Electrocasnice și-au putut genera voucherul pentru categoria de produse aleasă, respectiv mașini de spălat de rufe, mașini de spălat vase și frigidere. Conform ”traumelor” din edițiile trecute, unii s-au bulucit din primul minut să își genereze voucherul, însă, nici acum, de la deschiderea acestei etape, nu s-a epuizat bugetul. Din 25 milioane lei puși la bătaie, miercuri seara, 7 decembrie, la ora 21.00, încă mai erau disponibili circa 4,9 milioane lei.

Termen scurt de valabilitate

Cei care au vouchere, așteaptă acum să le fie și activate pentru a le putea utiliza. Conform paginii de social media ”Rabla Electrocasnice”, nu există nicio dată comunicată oficial privind termenul de activare, însă, conform experiențelor anterioare, acest lucru se întâmplă la 2 zile după ce s-a epuizat suma alocată sau după ce a fost încheiată perioada dedicată etapei respective. Așadar, dacă până pe 9 decembrie, când este ultima zi a etapei, nu s-au epuizat fondurile, atunci luni, 12 decembrie ar trebui ca voucherele să devină active și cei care le dețin să poată începe shopping-ul. Termenul de valabilitate este de 7 zile din momentul activării.

rabla electrocasnice

Lista aplicanților este analizată de către o comisie, iar dacă sunt întrunite condițiile și sunt încărcate cele două documente în contul din aplicația web (copie după cartea de identitate și declarația pe propria răspundere că titularul nu are datorii la bugetul de stat), atunci se activează voucherul. Posesorul primește vestea și printr-un SMS.

Aparatele elctrocasnice care pot fi achiziționate prin acest program trebuie să se încadreze în clase energetice economice și, de asemenea, în schimbul acestora trebuie predate echipamentele vechi.

Mai urmează două etape

Următoarea etapă începe pe 12 decembrie, ora 10.00 și se încheie pe 16 decembrie, la 23:59 sau la epuizarea bugetului. În cadrul acesteia se obțin vouchere pentru achiziția de laptopuri și tablete. Ultima etapă  19 decembrie, ora 10:00 – 23 decembrie, ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului) este pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. În următoarele etape, ca și în prima, pot aplica doar cei care și-au făcut cont în aplicația web în intervalul 21 – 25 noiembrie.

Televizoarele au fost scoase din program

În această ediție a programului Rabla Electrocasnice nu mai există categoria ”Televizoare”. În sesiunile anterioare, acestea au avut cea mai mare căutare, fiind extrem de solicitate voucherele pentru acestea, iar bugetul se epuiza rapid. După cum se vede, nu există același interes pentru mașinile de spălat rufe sau pentru cele de vase și nici pentru frigidere.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole