(VIDEO) Încă o premieră la nivel național pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești!

de | 29.04.2023 23:15 | Știri, Importante, Județean, Lifestyle, Pitești

Spitalul Județean a mai bifat sâmbătă, 29 aprilie, o premieră medicală!

spital pitesti sjup

Este vorba despre doi pacienți care au beneficiat de proceduri de ablație cu radiofrecvență a nodulilor tiroidieni. De precizat că acest gen de intervenții s-au realizat pentru prima dată într-un spital de stat din România, la Pitești.

Cei doi pacienți, unul din județul Olt și celălalt din Argeș, au beneficiat de aceste intervenții cu rezultate remarcabile, aceștia nu au rămas apoi spitalizați.

Totodată, alte trei intervenții, au fost efectuate astăzi, în săli ale Blocului Operator din cadrul SJUP.

Aceste intervenții au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, fără incizii la nivel cervical. Menționăm că aceste intervenții au fost realizate pentru prima dată în România, tot la Pitești, în cadrul Spitalului Județean, la sfârșitul anului trecut, sau extirparea glandei tiroide în manieră clasică, printr-o tehnică minim invazivă.

spital pitesti sjup

Reprezentanții SJUP anunță faptul că pacienții urmează să fie externați în cursul zilei de mâine, 30 aprilie.

Trebuie subliniat faptul că echipa operatorie a fost formată din chirurgii: Sandu Ionuț, Olariu Dan și Bidivenciu Daniel, anestezia fiind asigurată de dr. Negricioiu Alina.

spital pitesti sjup

Felicitări întregii echipe medicale, dar și conducerii instituției, pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generație a secțiilor, fără de care astfel de intervenții nu ar fi posibile!”, se precizează într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cristina Cazacu.

 

Foto/ Video: Spitalul Județean de Urgență Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prevenirea cancerului de col uterin. 86 de femei au fost testate la Stâlpeni și Mihăești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești