Încă un pas pentru calea ferată spre Pitești! Pe aici vor circula trenurile cu hidrogen

de | 23.08.2022 18:57 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Importante, Pitești

În luna mai, Ministerul Transportului anunța că va achiziționa 12 trenuri pe hidrogen, această investiție făcând parte din proiectul pilot de testare a unor trenuri ecologice. Acestea vor circula la 30 de minute între Gara de Nord și Aerportul Otopeni și din oră în oră între București – Pitești și București – Târgoviște.

În acest sens, Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a anunțat că vor fi efectuate lucrări pe două tronsoane (85 de km din calea ferată spre Pitești).

Anunțul de licitație – ”Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii (preț inclus materiale, manoperă) fară utilaje grele de cale”- a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată a contractului este de 663.614.246,82 lei, echivalentul a peste 135 de milioane de euro, potrivit clubferoviar.ro.

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, după cum urmează:

Linia 101 București – Pitești, tronson Chitila-Ciocănești fir II și Ciocănești – Titu fir I și II de la km 10+600 la km 49+780, linii curente și directe și linii din stații ( primiri expedieri, rest linii)
Valoarea estimată fără TVA:289.259.878,46 lei

Linia 101 București – Pitești, tronson Titu-Călinești-Golești Fir I și II de la km 49+980 la km 95+000, linii curente și directe și linii din stații (primiri expedieri, rest linii), mai arată sursa citată.

Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse pănă la data de 3 octombrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 3 octombrie 2023.

Cele 12 trenuri vor avea câte 160 de locuri și vor beneficia de servicii de întreținere și reparații a vehiculelor și alimentare cu hidrogen, pe termen lung, potrivit proiectului.

Foto automarket

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Trenuri cu hidrogen în România! Vor circula și în Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Otopeni | Pitești