Orchestra Doina Argeșului a revenit în activitate, dar fără soliști!

de | 23.08.2022 18:42 | Știri

Unul dintre brandurile culturale ale județului, orchestra Doina Argeșului a redevenit funcțională din 17 august, iar primele evenimente la care participă vor fi la Corbeni și la Câmpulung. După preluarea acestui organism de către Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, în decembrie 2021, contractele pe perioadă determinată cu instrumentiștii și soliștii au expirat, fiind demarate noi angajări pe post. Au fost recrutați doar instrumentiști, fiind nevoie de un artificiu pentru a avea și soliști.

Au fost scoase la concurs 15 posturi de referent, mai puțin soliști, și au fost ocupate 14. Nu am înregimentat niciun solist. Probabil nivelul de salarizare este mai mic acum și nu este așa de atractiv sau au alte venituri mai bune, în altă parte. Am avut toată deschiderea. În funcție de eveniment vom lua artiști pe drepturi de autor, strict pe eveniment. Cele 14 posturi sunt ocupate, în fapt, de membrii ai vechii orchestre. S-au prezentat aceiași la concurs și tot cam aceiași sunt angajați pe posturile de instrumentiști.”, a precizat vicepreședintele Adrian Bughiu.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Corbeni

Ultimele articole