Incendii devastatoare în Grecia! 9 localități au fost evacuate

de | 20.07.2022 08:25 | După subiect, Eveniment, Știri

Natura se dezlănțuie, iar incendiile de vegetație au pus stăpânire și pe Grecia.

Cel mai puternic dintre acestea a izbucnit marți seara în nord-estul Atenei, iar din această cauză, 9 localități au fost evacuate de la poalele Muntelui Penteli. De asemenea, mai multe drumuri sunt închise.

Pompierii eleni spun că în zona respectivă s-au mobilizat 350 de pompieri, 15 avioane şi nouă elicoptere „ în încercarea de a stinge flăcările, care ameninţă localităţile Penteli, Nea Penteli, Daou, Dioni, Kallitechnoupoli, Anthoussa, Drafi şi Dassamari”.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime ale incendiului, până la această oră.

Având în vederea situația dificilă cu care se confruntă Grecia, autoritățile au cerut sprijin. Astfel, 28 de pompieri români au plecat să ajute la stingerea flăcărilor.

Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viața comunităților și familiarizarea cu specificul zonei de intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen, cei 28 de militari români, cu 3 mașini de stingere, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Național Schinia”, anunță IGSU într-un comunicat.

39 de incendii au avut loc, în numai 24 de ore, în Grecia.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pleci în Anglia? Zboruri suspendate, după ce canicula a deteriorat suprafața unei piste de aterizare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: