(Video) Incendiu la o casă din Argeș! Un bărbat de 39 de ani a fost rănit

de | 14.12.2022 14:27 | Știri, Eveniment, Județean

 

La numărul unic de urgență 112 a fost făcută o sesizare de un incendiu izbucnit într-o locuință din comuna Mihăești, sat Furnicoși.

Au intervenit la fața locului pompierii de la Detașamentul Câmpulung cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

 

Video: ISU Argeș

 

Din informații aflăm că incendiul s-a manifestat într-o încăpere și pe holul locuinței la materiale textile și câteva obiecte electrice și eloctrocasnice.

Paramedicii SMURD au preluatun bărbat în vârstă de 39 ani care a suferise arsuri minore la membrul superior drept, membrul inferior stâng și la față.

Ulterior primului ajutor calificat pacientul nu a avut nevoie de transport la spital.

 

Video: ISU Argeș

 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este utilizarea combustibilului ușor inflamabil la sistemul de încălzire, precizează reprezentanții ISU Argeș. 

 

Totodată, pompierii argeșeni reamintesc cetățenilor să verifice sistemele de încălzire și să curețe coșul sau burlanul de fum.

De asemenea, este important să:

  • NU folosiți sobe cu fisuri/crăpături sau alte mijloace de încălzire defecte și obligatoriu să aibă ușițe la focare/cenușare;
  • NU uscați pe sobe materiale combustibile (lemne, rufe sau alte materiale);
  • NU supraalimentați sobele și obligatoriu ușița focarelor trebuie închisă, pe cât posibil să nu fie lăsate nesupravegheate. Recomandăm amplasarea unei tave metalice pe podea;
  • NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori;
  • NU lăsați niciodată copii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână.

 

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș