Incendiu puternic în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu” din București

de | 26.07.2023 08:57 | Știri, Eveniment, Național

A fost alertă marți  seara la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București.

Un incendiu puternic a avut loc în curtea spitalului, după ce un transformator ar fi explodat. În urma evenimentului, 110 copii au fost evacuați, aceștia fiind transferați la Spitalul „Marie Curie”.

Potrivit Ministerului Sănătății a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu.

Din această cauză unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră, iar în momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat. În urma exploziei, două mașini din apropiere au luat foc.

În această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.”, transmite Ministerul Sănătății

După izbucnirea incendiului, personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranţă a copiilor internați şi a aparținătorilor acestora.

La fața locului s-au deplasat 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, descarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a transmis, marţi seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, în urma incendiului au fost afectate două autoturisme, transformatorul şi izolaţia de pe faţada clădirii unităţii medicale.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

110 copii și personalul au fost evacuați la Spitalul Marie Curie. Sunt în siguranță. Cel mai important este că copii sunt în siguranță. A fost o explozie a unui transformator din curtea spitalului care a dus la incendierea a două autoturisme parcate în zonă. Pompierii vor lichida incendiul, sperăm cât mai repede, urmând să se decidă când se întorc copiii. Nu avem victime și nici persoane care să necesite îngrijiri medicale.”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, pentru Digi24.

Autoritățile vor începe o anchetă pentru a afla exact cum s-a petrecut incidentul.

În urma evenimentului nefericit, premierul Marcel Ciolacu a transmis, pe Facebook, mulțumiri tuturor celor implicați.

 Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”.” „Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie”, a transmis premierul pe pagina de Facebook

2023 07 26 7 - Incendiu puternic în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu” din București

sursă foto antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Bulgaria!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București