Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Bulgaria!

de | 26.07.2023 08:26 | Știri, Eveniment, Național

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria, în contextul caniculei și a restricțiilor de circulație.

Astfel, MAE informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, reprize scurte de ploaie, furtuni și căderi de grindină.

Informarea meteo este valabilă în perioada 26 – 27 iulie 2023, conform datelor transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local.

Potrivit autorităților, a fost emis un cod roșu pentru regiunile Ruse, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Yambol și Burgas, iar temperaturile vor depăși 42 de grade Celsius.

De asemenea, a fost emisă și o atenționare de cod portocaliu. Aceasta este valabilă pentru regiunile Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan, Kârdjali, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Târgoviște, Razgrad, Șumen, Silistra, Varna și Dobrici.

În aceste zone, temperaturile vor înregistra valori între 39 și 41 de grade Celsius.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar conducătorilor auto, să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

–          cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg (www.bgtoll.bg/tol-taksa) sau din aplicația pentru telefoane mobile BGTOLL;

–          cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;

–          cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg;

–          cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu;

–          cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg;

–          cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Bulgariei pot apela numărul european unic de urgență 112. Totodată, cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială au la dispoziţie numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

De asemenea, românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510.

Apelurile sunt transferate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://sofia.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/index_enhttps://www.meteoalarm.org/en/live/www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.”, transmite MAE

Foto Brasovstiri.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bicicletă de 3.500 de euro – furată în Germania, găsită în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | MAE

Ultimele articole